România, încă un pas spre Euro: tricolorii, victorie cu emoţii contra Belarusului

Naţionala de fotbal a României a învins cu 2-1 selecţionata Belarusului, în cea de-a doua etapă a preliminariilor pentru Euro 2024. Pe Arena Naţională, tricolorii au făcut o primă repriză de excepţie, iar jocul curajos al României s-a concretizat şi pe tabela de marcaj. Nicuşor Stanciu a deschis scorul în minutul 17, dintr-o lovitură liberă executată direct pe poartă. Iar iureşul tricolor nu s-a încheiat aici: după numai două minute, fundaşul Andrei Burcă a reluat în plasă mingea centrată perfect în careu de Răzvan Marin. Dennis Man şi Denis Alibec, marcatorii din meciul cu Andorra, au mai ratat în prima repriză câteva bune ocazii la poarta Belarusului.


Partea a doua a întâlnirii a debutat sub semnul echilibrului, oaspeţii ieşind ceva mai mult în ofensivă. Ghinionistul Alibec, cel mai bun om al tricolorilor, a nimerit transversala în minutul 58, iar Belarusul a avut o mare şansă de gol în minutul 76, când Bahar a trimis mingea din voleu drept în braţele portarului Ionuţ Radu. Finalul a fost unul cu mari emoţii pentru România: în minutul 86, oaspeţii au redus din diferenţă prin Morozov, iar Belarusul a dominat ultimele minute în faţa unei naţionale tricolore care a tremurat pentru cele trei puncte.

S-a terminat 2-1 pentru România, victorie meritată a României – e adevărat, împotriva unei naţionale care n-a mai învins pe nimeni de doi ani în partidele oficiale. Ultimul succes al Belarusului s-a consemnat în martie 2021 împotriva Estoniei, scor 4-2, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.


Tot în etapa a doua, Kosovo şi Andorra au terminat la egalitate, 1-1, iar Elveţia a învins acasă cu 3-0 selecţionata Israelului. România rămâne pe locul doi în grupa I, în spatele Elveţiei, care are un golaveraj excelent: 8-0.

România: Radu – Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – R. Marin, Băluță, Stanciu (c) – Moruțan, Alibec, Man. Selecționer: Edi Iordănescu
Rezerve: Niță, Moldovan – Rațiu, Rus, Cicâldău, Munteanu, Olaru, M. Marin, Dobre, Tănase, Popescu, Sorescu


Belarus: Plotnikov – Bykov, Volkov, Khadarkevich, Malkevich – Kolarev, Selyava, Yablonskiy (c) – Ebong – Bakhar, Khvashcnisciy . Selecționer: Georgi Kondratiev


foto: facebook Echipa națională de fotbal a României

De același autor

Related Articles