Reșițeanca Alina Vuc cea mai bună luptătoare a României în 2018. Reșițeanul Andrei Franț, premiat și el pentru activitatea de la lotul național

648

Reșițeanca Alina Vuc şi Mihai Mihuţ au fost aleşi cei mai buni sportivi ai anului 2018 în cadrul Galei Laureaţilor Federaţiei Române de Lupte, care a avut loc la Poiana Braşov.

Alina Vuc, legitimată la CSA Steaua Bucureşti a cucerit medalia de argint la Europenele din acest an, în timp ce Mihuţ de la CSA Astra Arad şi-a adjudecat titlurile de campion european la seniori şi la Under-23.

Laureaţii Federaţiei la seniori în anul care se încheie au fost şi Alin Alexuc Ciurariu (CS Dinamo), medaliat cu bronz la Europene, Ivan Guidea (CSM Lugoj), şi el medaliat cu bronz la Europene, Katerina Zhydachevska (CSA Steaua) şi George Bucur (CSA Steaua), ambii clasaţi pe locul 5 la Mondiale.

Performerul anului la Under-23 a fost Alexandra Nicoleta Anghel (CS Universitatea Craiova) , vicecampioană mondială Under-23, medaliată cu bronz la Europenele de seniori şi cu cu bronz la Europenele Under-23.

Laureaţii la categoria de vârstă Under-23 au fost Cătălina Axente (CSM Dunărea Galaţi), Kriszta Tunde Incze (CSM Sf. Gheorghe) şi Florin Tiţa, medaliaţi cu bronz la Europenele Under-23, Maxim Vasilioglo (CSA Steaua), vicecampion mondial Under-23, Omaraskhab Nazhmudinov (CSA Steaua) şi Nikolai Okhlopkov (CSA Steaua), medaliaţi cu bronz la Mondialele Under-23.

Cel mai bun junior al anului a fost desemnat Nicu Samuel Ojog (CS Dinamo), vicecampion european de juniori şi vicecampion mondial Under-23. Laureaţii federaţiei la această categorie de vârstă au fost Andreea Beatrice Ana (CSA Steaua), medaliată cu bronz la Europenele de juniori şi la Europenele Under-23, Ştefania Claudia Priceputu (CSA Steaua), vicecampioană mondială Under-23, Larisa Maria Niţu (CSM Drobeta-Turnu Severin) şi Istvan Lenard Berei (CSA Steaua), medaliaţi cu bronz la Europenele de juniori.

Performerii anului la cadeţi au fost Roxana Amina Capezan (CSM Craiova), clasată pe locul 6 la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, şi Manuel Stoica (CS Botoşani), locul 3 la Gimnaziadă şi locul 5 la Mondialele de cadeţi.

Au fost premiate şi colectivele tehnice ale loturilor naţionale, din cel de seniori face parte și reșițeanul Andrei Franţ

Titlul de antrenorul anului i-a revenit lui Anton Arghira, antrenorul principal al lotului olimpic de greco-romane.

Laureaţi ai Federaţiei la gala pe 2018 au mai fost şi luptătorii Adina Elena Popescu (CSM Sfântu Gheorgeh), campioană mondială la lupte pe plajă, şi Rareş Chintoan (CS Dinamo Braşov), vicecampion mondial la lupte pe plajă.

Au fost premiate şi colectivele tehnice ale loturilor naţionale:
lupte feminine: Nikolai Stoianov, Şerban Mumjiev, Mirela Burnichi, Valentin Popescu, Maxim Stoianov, Marcela Scorţeanu, Horaţiu Albu;
lupte libere: Anatolie Guidea, Andrei Franţ, Adriana Limona, Cosmin Grasu, Claudiu Miclea;
lupte greco-romane: Anton Arghira, Petre Cărare, Mircea Constantin, Cătălin Matache, Marian Sandu, Pompiliu Nistor, Radu Mîzgaciu.