Primul titlu din 2022! Simona Halep, campioană la Melbourne

Simona Halep, numărul 20 mondial şi a doua favorită la Melbourne Summer Set 1, a câştigat turneul, după o victorie în două seturi în faţa rusoaicei Veronika Kudermetova, favorita  numărul trei. Jocul disputat în această dimineaţă s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-3 pentru Simona.

În setul 1, sportiva din Rusia a fost cea care a reuşit primul break şi a condus cu 2-1 , după care românca a câştigat cinci game-uri la rând, reuşind să se impună fără emoţii, cu 6-2.

Setul al doilea a început foarte bine pentru Kudermetova, care a profitat de relaxarea jucătoarei noastre şi a condus cu 2-0. A fost însă doar un foc de paie. O serie de greşeli neforţate ale rusoaicei, în special pe forehand, i-au permis Simonei să revină în joc şi să preia iniţiativa. Până la final, Kudermetova a mai câştigat un singur game, românca reuşind să-şi adjudece setul cu 6-3 şi să devină astfel campioană la Melbourne Summer Set 1.

Aceasta a fost cea de-a treia victorie a Simonei Halep, din tot atâtea dueluri directe cu Veronika Kudermetova. Celelalte două întâlniri câştigate de sportiva noastră s-au consemnat anul trecut, la Australian Open şi în cadrul turneului de la Moscova.

Este cel de-al 23-lea titlu din cariera Simonei Halep, care a traversat o perioadă mai puţin fastă la acest capitol: ultimul ei succes se consemna în septembrie 2020, la turneul de la Roma. Românca a anunţat că nu va participa săptămâna viitoare la Sydney, obiectivul ei principal fiind un parcurs cât mai bun la Openul Australiei, care va avea loc în intervalul 17-30 ianuarie.

Cele mai citite

Related Articles