Premii de un milion de euro pentru titlul mondial la şah

Premii de un milion de euro pentru titlul mondial la sahOrganizatorii confruntării dintre indianul Viswanathan Anand, actualul campion mondial la şah, şi norvegianul Magnus Carlsen, în joc fiind titlul suprem la masculin, au anunţat că premiile totale se ridică la suma de un milion de euro. Învingătorul primeşte 60 la sută, iar învinsul 40 la sută, dacă meciul se termină după 12 de partide. Dacă titlul se decide la tie-break, 55 la sută revine câştigătorului, iar învinsului 45 la sută.

Viswanathan Anand şi Magnus Carlsen primesc în avans câte 200.000 euro, înainte de debutul confruntării.

Finala pentru titlul mondial va avea loc în oraşul indian Chennai, în perioada 7-28 noiembrie 2013. Meciul este programat pe durata a 12 runde. La 7 noiembrie este programată ceremonia de deschidere, iar pe 28 noiembrie are loc solemnitatea de închidere.

Prima partidă va avea loc pe 9 noiembrie. Cadenţa de joc prevede ca după două partide, cei doi şahişti să aibă o zi de pauză.

În cazul în care egalitatea persistă şi după 12 meciuri, se trece la partidele de departajare.

Magnus Carlsen şi-a câştigat dreptul de a se lupta pentru titlul mondial de şah după ce s-a impus în primăvară la Turneul candidaţilor, care s-a desfăşurat la Londra.

În primăvara anului 2012, Viswanathan Anand şi-a apărat titlul la Moscova, unde l-a întrecut pe Boris Gelfand (Israel). Scorul a fost de 6-6 şi a fost necesar un meci de tie-break sau ‘moarte subită’, pentru ca indianul să îşi apropie victoria. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles