Premieră pentru Dinamo București: calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor!

124

Dinamo Bucureşti s-a calificat în premieră în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin, după ce a învins echipa portugheză Sporting Lisabona, cu scorul de 26-24 (14-12), duminică, în Sala Dinamo, în returul play-off-ului competiţiei, scrie Agerpres.ro

Dinamo, singura echipă neînvinsă în acest sezon al Ligii Campionilor, câştigase și în prima manşă, cu 26-25.

Campioana României a dominat meciul de la un capăt la altul, nefiind condusă niciun moment de formaţia lusitană. Dinamo a fost la egalitate o singură dată în prima repriză cu Sporting, 6-6, şi a avut avantaj la un moment dat de patru goluri, 14-10, dar la pauză scorul a fost de 14-12.

În partea secundă, egalul a fost consemnat în două rânduri, 14-14 şi 20-20, dar Dinamo s-a desprins la 23-20 şi nu a mai putut fi oprită din drumul spre victorie, câştigând cu 26-24.

Dinamo l-a pierdut în min. 18 pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi, croatul Ante Kuduz, care a primit cartonaşul roşu, urmărind restul meciului din mijlocul galeriei.

Mihai Asoltanei a marcat 7 goluri pentru Dinamo, Mamdouh Shebib 6, Răzvan Gavriloaia 5, Amine Bannour 3, Raul Nantes Campos 3, Stefan Vujic 2.

Extrema dreapta română Valentin Ghionea a fost cel mai bun marcator de la Sporting, cu 5 goluri, Edmilson Araujo a marcat 4, Luis Frade 4, Francisco Tavares 4, Arnaud Bingo 2, Carlos Carneiro 2, Marko Vujin 1, Carlos Ruesga Pasarin 1, Tiago Rocha 1.

Au arbitrat germanii Lars Geipel şi Marcus Helbig, iar delegat EHF a fost spaniolul Vicente Breto Leon.

În optimile de finală ale competiţiei, Dinamo o va întâlni pe puternica formaţie franceză Paris Saint-Germain HB, clasată pe locul secund în Grupa A. Prima manşă va avea loc la Bucureşti, în perioada 18-22 martie, iar returul se va juca la Paris, în perioada 25-29 martie.

sursa foto: Agerpres.ro