octavian-morariu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, a fost ales, vineri, preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER), a anunţat forul pe contul său de Twitter, citat de AGERPRES.
Morariu, fost internaţional şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, a primit 255 de voturi din cele 301 exprimate (14 abţineri, 32 împotrivă), şi îl înlocuieşte în funcţie pe francezul Jean-Claude Baqué, care a demisionat din această poziţie.
„Sunt onorat şi bucuros, dar în acelaşi timp îmi dau seama de responsabilitatea mare pe care o am, cu atât mai mult cu cât vorbim de familia mea – Rugbyul. Dedic aceasta alegere tuturor jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor din rugbyul românesc“, a declarat Morariu pentru FRR.ro.
Octavian Morariu, care va avea un mandar de trei ani şi jumătate, era până acum vicepreşedinte al forului european şi reprezentantul acestuia la IRB (International Rugby Board).
Octavian Morariu va deveni în septembrie membru al Comitetului Internaţional Olimpic, confirmarea acestei alegeri urmând să aibă loc în prima zi a sesiunii forului olimpic de la Buenos Aires, programată în perioada 7-10 septembrie.
Născut pe 7 august 1961, Morariu este absolvent al Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri a Institutului de Construcţii Bucureşti, şef de promoţie 1986, cu diploma de inginer. Are dublă cetăţenie, română şi franceză. Morariu a fost rugbyst de performanţă şi a ajuns să fie selecţionat în celebra selecţionată multinaţională ‘The Barbarians’.
A fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby (2001-2003), iar între anii 2003-2004 a deţinut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.
Octavian Morariu a fost ales pe 15 noiembrie 2004 preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după care a fost reales în două rânduri. Morariu era vicepreşedinte FIRA-AER din 2004.

Sursa: Agerpres