O viaţă dedicată atletismului. La mulţi ani, Cristian Dragomir!

Dacă atletismul este în prezent sportul numărul unu la Caransebeş, acest lucru i se datorează. Dacă, în epoca jocurilor pe calculator, mulţi copii din oraş vin încă la stadionul Municipal pentru a practica sportul sporturilor, este în mare măsură meritul lui. Profesorul Cristian Dragomir, coordonatorul unei veritabile şcoli de atletism la Caransebeş, ştie când să fie dascălul sever, dar şi când ucenicul pe care l-a luat sub aripa sa are nevoie de încurajare sau de un zâmbet. Experienţa îndelungată i-a adus titlul de antrenor emerit, iar performanţele elevilor săi l-au transformat într-un veritabil ambasador al sportului caransebeşean – motiv pentru care a primit şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului.

Cristian Dragomir a început să practice atletismul la vârsta de 14 ani la CSS Caransebeș, cu antrenorul Almăjan Guță Toma, şi a continuat ulterior la Politehnica Timișoara, unde a fost student. A concurat și pentru gruparea din Caransebeș. În „lumea bună” a atletismului, la nivel de echipă națională,  este din anul 1994, iar antrenor federal a devenit în anul 2007. În urma alegerilor de anul trecut, reputatul tehnician caransebeşean este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism.

Născut pe 25 iulie 1962, Cristian Dragomir împlineşte astăzi o vârstă rotundă: 60 de ani. La aniversarea de anul acesta, cadoul său ar putea fi unul… sportiv: elevul său de la CSS Caransebeş, Lucian Ştefan, participă în aceste zile cu lotul României la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bistrica. Un record personal şi o eventuală calificare în finala probei de 3000 de metri este cadoul care l-ar bucura cu siguranţă pe inimosul dascăl dedicat cu trup şi suflet atletismului. Mult succes, Lucian Ştefan! La mulţi ani, Cristian Dragomir!

De același autor

Related Articles