Novak Djokovic, cel mai vârstnic lider al clasamentului ATP

Novak Djokovic a devenit, luni, la 36 de ani şi 322 de zile, cel mai vârstnic lider al clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP) de la înfiinţarea acestuia, în august 1973, când Ilie Năstase era primul număr unu, notează Agerpres.

Djokovic, care va participa săptămâna aceasta la turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo a doborât recordul de longevitate care aparţinea elveţianului Roger Federer, cu 36 de ani şi 320 de zile, precizează AFP.

Înaintea lui Federer, recordul a fost deţinut de spaniolul Rafael Nadal (33 ani şi 244 de zile) şi de americanul Andre Agassi (33 ani şi 131 de zile).

Italianul Jannik Sinner se menţine pe locul secund, la 1.0156 puncte de Djokovic şi cu un avans de doar 65 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, care completează podiumul.

Hubert Hurkacz, care a obţinut duminică primul său titlu pe zgură, la Estoril, a urcat pe locul 8.

Filip Cristian Jianu, care a reuşit un salt de 11 locuri a devenit cel mai bine clasat român la simplu, pe locul 282. Nicholas David Ionel a coborât 21 de locuri faţă de săptămâna trecută şi se află acum pe 288, mai notează Agerpres.

sursa foto: Novak Djokovic/Instagram

Cele mai citite

Related Articles