Naționala României, în grupă cu Spania, Ungaria, Croația, Cehia și Muntenegru, la Eurobasket 2017

Naționala masculină de baschet a României a fost repartizată în grupa de la Cluj-Napoca alături de campioana en titre, Spania, Ungaria, Croația, Cehia și Muntenegru, la Campionatul European de anul viitor, Eurobasket 2017, potrivit tragerii la sorți efectuate marți, la Istanbul.

Competiția se va desfășura în Turcia, România (Sala Polivalentă din Cluj-Napoca), Israel și Finlanda, faza grupelor fiind programată între 31 august și 8 septembrie. România va debuta pe 1 septembrie, contra Cehiei.

La ceremonia de tragere la sorți a fost prezent și fostul mare baschetbalist român Gheorghe Mureșan, alături de alte figuri reprezentative ale baschetului din Turcia, Israel și Finlanda, delegația României fiind condusă de președintele FRB, Horia Păun.

Spania, campioana europeană en titre, va fi cea mai valoroasă adversară a tricolorilor; cu trei titluri europene (2009, 2011, 2015), șase medalii de argint și trei de bronz, potrivit site-ului Federației Române de Baschet.

Ungaria, campioană europeană în 1955, a fost medaliată cu argint în 1953 și cu bronz în 1946. A fost prezentă ultima oară la un turneul final european în 1999, când a ocupat locul 14.

Croația are în palmares două medalii de bronz (1993 și 1995), iar la Eurobasket 2015 s-a clasat pe locul 9.

Muntenegru a participat la două ediții Eurobasket, clasându-se pe locul 17 (în 2013) și locul 21 (în 2011).

Cehia a fost o prezență constantă la turneul final european în ultimele două decenii, cea mai bună performanță fiind locul 7, la ediția de anul trecut.

Cele mai bune performanțe ale României sunt două clasări pe locul 5 (în 1957 și 1967). Ultima participare a naționalei tricolore la turneul final european datează din 1987, când s-a clasat pe locul 12.

Componența grupelor:

Grupa A (Helsinki): Finlanda, Islanda, Franța, Grecia, Slovenia, Polonia;
Grupa B (Tel Aviv): Israel, Lituania, Italia, Georgia, Germania, Ucraina;
Grupa C (Cluj-Napoca): România, Spania, Croația, Muntenegru, Cehia, Ungaria;
Grupa D (Istanbul): Turcia, Rusia, Serbia, Letonia, Belgia, Marea Britanie.

AGERPRES

Foto: Onlinesport

De același autor

Related Articles