Nadal l-a învins pe Wawrinka, la Turneul Campionilor, şi şi-a asigurat primul loc ATP la sfârşitul anului

Nadal l-a învins pe Wawrinka, la Turneul CampionilorSpaniolul Rafael Nadal l-a învins miercuri, 6 noiembrie, cu 7-6 (7/5), 7-6 (7/8), pe elveţianul Stanislas Wawrinka, în grupa A a Turneului Campionilor la tenis care are loc la Londra, asigurându-şi, în acelaşi timp, calificarea în semifinalele competiţiei şi menţinerea pe primul loc în clasamentul ATP la sfârşitul anului.

Cu această a 73-a victorie din acest an, faţă de doar 6 înfrângeri, tenismanul spaniol nu mai poate fi ajuns în clasament de sârbul Novak Djokovic, pe care l-a detronat din poziţia de lider acum o lună.

După ce l-a învins pe elveţian, spaniolul Rafael Nadal s-a declarat fericit şi de faptul că va încheia anul pe primul loc în clasamentul ATP. ”A fost scenariul perfect, sunt multe emoţii, sunt foarte fericit, mai ales după ce s-a întâmplat anul trecut (când a fost accidentat o lungă perioadă de timp – n.r.)”, a declarat tenismanul spaniol imediat după meci. Este pentru a treia oară, după 2008 şi 2010, când Nadal (27 ani) termină anul în fotoliul de lider ATP şi, văzându-i sezonul, ”este din plin meritat”, după cum a afirmat francezul Richard Gasquet miercuri, după ce a urmărit meciul.

Câştigătorul a 10 titluri anul acesta, între care Roland Garros, US Open şi cinci Masters-uri 1000, Nadal este cel care ”a jucat cel mai bun tenis anul acesta”, după cum a admis sârbul Novak Djokovic, locul 2 ATP, detronat de Nadal din poziţia de lider acum o lună.

Dincolo de aceste titluri, ceea ce a impresionat a fost maniera în care spaniolul a ştiut să revină în vârful ierarhiei după o îndelungă absenţă. Refugiat în insula sa Mallorca între iulie 2012 şi februarie 2013, el a stat şapte luni fără să joace, din cauza unor probleme la genunchiul stâng, care uneori i-au pus sub semnul întrebării cariera. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles