Memorialul „Florian Virgil Florescu” la şah a fost câştigat de Mihai Bolintiş

sah Bocsa, Memorialul Virgil Florescu

Memorialul „Florian Virgil Florescu” la şah a reunit 52 de participanţi, de la cluburile CS Muncitorul Reşiţa, CS Talbot Reşiţa, CS Gloria Reşiţa şi din oraşul gazdă, Bocşa. Reşiţenii au fost prezenţi cu majoritatea seniorilor de valoare, lucru confirmat şi de rezultate.

În clasamentul final al Memorialului „Florian Virgil Florescu”, primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de Mihai Bolintiş cu 7 puncte, Gheorghe Stroescu – 6 puncte şi Alexandru Pîrsan cu 5,5 puncte.

Competiţia a fost organizată sâmbătă, 22 noiembrie, de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul local şi Casa Orăşenească de Cultură, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin şi a Asociaţiei „Clubul de şah Florian Virgil Florescu” din Bocşa. Turneul se va desfăşura în sistem eleveţian.

În Bocşa există de aproximativ şapte ani o asociaţie care se ocupă cu promovarea şahului, asociaţie care poartă numele unui mare iubitor dar şi îndrumător pentru generaţii de tineri bocşeni, Florian Virgil Florescu, iar recent în Bocşa s-a deschis un club de şah coordonat de secretarul Asociaţiei Judeţene de Şaf, Mihai Bolintiş, unde copii şi tinerii deprind tainele acestui sport minunat, club care activează la Casa Orăşenească de Cultură din Bocşa.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles