Marcel Răducanu, lăudat de Miodrag Belodedici: “Avea o individualitate extremă, foarte frumoasă”

Lansarea cărţii “Marcel Răducanu – talent, fenomen şi legendă” în municipiul Reşiţa a trezit un interes deosebit. Între cei care au tinut să fie alături de fostul mare fotbalist s-a aflat şi un alt jucător de legendă: Miodrag Belodedici, care a vorbit la superlativ despre fotbalistul Marcel Răducanu.

“Eu l-am prins puțin, nu am apucat să joc cu el pentru că, știți și dumneavoastră, s-a transferat așa, “ilegal” în Germania. Nu l-am prins la Steaua, l-am văzut la echipa națională, l-am văzut la televizor și ce pot să vă spun? Era un jucător foarte, foarte talentat, avea o individualitate extremă, foarte frumoasă. De multe ori îl criticau colegii, că stăteau și se uitau la el cum driblează… şi nu pasa. Spuneau că e puțin individualist, dar un fotbalist complet, a trecut și prin loturile naționale, la juniori, la tineret, a ajuns și la echipa mare a României. Mesajul meu pentru nea Marcel este să mai paseze și la alții! Ei, glumim glumim… acuma să aibă grijă de el, de sănătatea lui și să își trăiască viața liniștit și frumos”, i-a urat Belo veteranului pe care suporterii germani l-au numit Maradona din Balcani.

Marcel Răducanu conduce în Germania o şcoală de fotbal înfiinţată în 1994. În cursul vizitei efectuate la Reşiţa, el a susţinut şi un antrenament demonstrativ cu tinerii rossoneri din Valea Domanului. De asemenea, Răducanu s-a întâlnit şi cu conducerea Asociaţiei Judeţene de Fotbal. În urma acestei întâlniri, el a devenit Preşedinte Onorific al Comisiei Tehnice de Antrenori din cadrul AJF-ului cărăşean.

De același autor

Related Articles