Luptele reşiţene rămân în top! Sportivii de la CSS şi CSM Reşiţa au cucerit noi medalii, în ţară şi peste hotare

Luptătorii Reşiţei şi-au reconfirmat calităţile, atât la nivel intern, cât şi pe plan internaţional! Cei mari au cucerit două medalii la Cupa României Under 20 de la Constanţa – iar generaţia de mâine a fost şi ea la înălţime, cu 11 locuri pe podium la un turneu internaţional desfăşurat în Ungaria. Cu detalii, profesorul-antrenor Florin Dinţă:

“Începem cu cei mari, care au avut Cupa României de juniori U20 –  competiţie unde s-a făcut şi selecţia pentru participare la Campionatele Europene. Am intrat în concurs cu sportivi legitimaţi la CSS și CSM Reşiţa. De la CSS Reşiţa i-am avut pe Tania Adam, Andrei Bărbulescu, Raul Rădulescu şi Ricardo Voin,, iar de la CSM am avut-o pe Ionela Câmpean. Ne bucurăm pentru Tania Adam, care a ieșit campioana României. A luat locul întâi și astfel va avea șansa să participe la Campionatele Europene la categoria 68 kg. Andrei Bărbulescu a luat argintul la categoria 57 kg. Se putea mai mult. Ne doream să devină campion, dar se întâmplă, asta este. La categoria 50 kg, Ionela Câmpean a luptat pentru bronz, dar a obţinut în final doar locul cinci, din păcate. Sunt rezultate bune ținând cont că este nivelul destul de ridicat și e o categorie de vârstă mare.  La Cupa României au participat în jur de 180 de sportivi.

 În paralel cu această competiție a avut loc și un turneu internațional în Ungaria, unde am participat cu 20 de sportivi din cei micuți. A fost o experiență frumoasă și benefică totodată, ținând cont că au fost peste 350 de sportivi pe patru saltele. Am avut şi rezultate, ne-am întors cu 11 medalii. Medaliații noștri  cu aur sunt Ricardo Sarai, locul întâi la 68 kg, şi Andrada Dință, locul întâi la 32 kg. Am avut și locuri doi, prin Daniel Șendroni, la 25 kg, şi Iulia Mihart, la 42 kg – iar restul medaliilor au fost de bronz. Sunt copii buni care în curând vor aduce multe medalii pentru Reşiţa. Pregătirile continuă aici în sala Clubului Sportiv Municipal din Reșița. Lotul naţional U15 are deja 10 zile de pregătire pentru turneul internațional ce va fi la Cluj peste 2 săptămâni – un turneu foarte puternic la care vor veni țări cu tradiția în lumea luptelor. Este vorba de Georgia, Armenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina. De obicei, cine câştigă aici ia medalie și la Campionatele Europene. În acest lot naţional avem și trei reșițeni, Rafael Barboş,  Carlos Rădulescu și Cristian Cască”, a precizat tehnicianul Florin Dinţă, cel care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles