Lugojeanul Cosmin Gruiescu, cel mai bun arcaș român la Campionatul Mondial

320

Lugojeanul Cosmin Gruiescu (41 ani), de profesie medic stomatolog, a cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampion mondial la tir cu arcul, la capătul a trei zile de concurs, în cadrul Campionatului Mondial de tir cu arcul în sală, desfăşurat la Cheile Grădiştei, la 30 de km de Braşov.

Gruiescu a concurat la categoria arc compus şi a fost la doar un punct de maghiarul Zoltan Bertalan, care a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere, cu un total cumulat de 879 de puncte.

La startul competiţiei s-au aliniat peste 360 de arcaşi din toată lumea care şi-au demonstrat precizia la 18 categorii de arc. S-a tras la ţinte aflate la 18 metri în prima şi a doua zi de concurs şi la distanţe între 6 şi 27 de metri sâmbătă, 1 aprilie. Media de participanţi la fiecare categorie a fost de peste 20 de arcaşi.

Performanţa lui Cosmin Gruescu (preşedinte al clubului Archery din Lugoj) vine la o lună şi jumătate după ce şi-a trecut în palmares titlu de vicecampion naţional la finală de sală, la probele individuală şi dublu mixt.

Ion Moldovan