Lucian Bute va boxa din nou în luna decembrie

BOX - JEAN PASCAL - LUCIAN BUTE - MONTREAL

Boxerul român Lucian Bute va boxa pe 6 decembrie cu argentinianul Roberto Bolonti, în limitele categoriei semigrea. Meciul va avea loc la Centre Bell din Montreal.

Lucian Bute se află pe locul cinci la versiunea WBC, iar dacă îl va învinge pe Bolonti ar putea deveni challenger pentru actualul campion mondial WBC, Adonis Stevenson. Gălăţeanul va pleca marţi în Filipine şi se va antrena cu Freddie Roach, cel care-l pregăteşte şi pe Manny Pacquiao.

Roberto Bolonti are 35 de ani şi a luptat ultima data în luna iunie pentru titlul mondial WBA, pe care l-a pierdut în faţa lui Juergen Braehmer din Germania. Sud-americanul a boxat 22 de meciuri la categoria grea-uşoară. În total, Bolonti a disputat 38 de meciuri la profesionişti, a câştigat 35 (24 prin knock-out) şi a pierdut de trei ori. Nu a pierdut niciodată prin knock-out.

Lucian Bute, în vârstă de 34 de ani, are în palmares centura versiunii IBF a categoriei supermijlocie.  A boxat de 33 de ori la profesioniști,  a câștigat 31 (24 prin knock-out).

Sursa foto: digisport.ro

(Daniel Babun)

Cele mai citite

Related Articles