Lacrimi de campioană. Larisa Iordache a abandonat finala de la bârnă

Accidentarea suferită de gimnasta Larisa Iordache în calificări s-a dovedit a fi mai gravă decât credea, sau spera, campioana noastră. Cotată cu șanse la o medalie olimpică, Larisa hotărâse să concureze, în pofida entorsei metatarsiene de la piciorul stâng. Din păcate, astăzi, chiar înainte de concurs, tricolora şi-a dat seama că nu va putea evolua în finala de la bârnă. În momentul în care a îndepărtat bandajul care-i proteja piciorul, Larisa Iordache a resimţit dureri foarte mari şi, cu lacrimi în ochi, a abandonat competiţia. La scurt timp a postat şi un mesaj emoţionant:

“Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente, când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci. Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om. Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine si pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lânga mine și nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… Însa știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc! Este greu, greu… pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul. Însa drumul nu se oprește aici cu această șansa nefructificată. Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic cât si fizic. Antrenorilor mei vreau să le spun ca îi iubesc pentru că, indiferent de situație, ei au crezut în mine și în tot ceea ce am facut. Și pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lânga noi. Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat”, a scris Larisa Iordache.

Imediat a venit şi mesajul de încurajare al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român:

“Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări, dar ea nu poate împinge în picior, iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții. Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, este mesajul de susţinere postat pe pagina de facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

foto: facebook Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

De același autor

Related Articles