JO: Rareş Toader a ratat calificarea în finala probei de aruncare a greutăţii

Rareş Andrei Toader a ratat calificarea în finala probei de aruncare a greutăţii, marţi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cea mai bună aruncare a sa având 19,81 metri, notează Agerpres.

Toader, care în iunie dobora recordul naţional, reuşind 21,29 metri în reuniunea de la Brno, s-a clasat pe locul 14 din cei 16 atleţi care au evoluat în Grupa A, în condiţiile în care în finală acced cei mai buni 12 din grupele de calificare A şi B.

Marţi este programată şi finala probei feminine de aruncare a ciocanului, în care este calificată şi românca Bianca Florentina Ghelber.

România a deplasat la Jocurile Olimpice de la Tokyo zece atleţi: Florentina Costina Iuşco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei), Andrea Miklos (400 m), dar Iuşco, Rotaru, Firfirică, Bobocea şi Toader au părăsit competiţia, iar Miklos a declarat forfait din cauza unor probleme medicale.

sursa foto: Agerpres