Încă 250.000 de bilete vor fi puse în vânzare pentru Jocurile Olimpice de la Paris

O nouă serie de 250.000 de bilete pentru Jocurile Olimpice din această vară va fi pusă în vânzare pe 17 aprilie, cu 100 de zile înainte de deschiderea competiţiei, a anunţat, miercuri, preşedintele Comitetului de organizare Paris-2024, Tony Estanguet, notează Agerpres.

Până în prezent s-au vândut 7,9 milioane de bilete din totalul de 10 milioane de tichete pentru Jocurile Olimpice din capitala Franţei.

Noile bilete vor fi puse în vânzare la ora 10:00, pe principiul “primul venit, primul servit”, pentru toate sporturile – inclusiv gimnastică şi înot – şi în toate categoriile de preţ, dintre care 50% sunt mai mici de 100 de euro, a spus Estanguet, în timpul unei conferinţe de presă.

Acesta a subliniat totodată că organizatorii sunt în grafic cu pregătirile, cu 100 de zile înainte de Olimpiadă. “Da, sunt critici, sunt controverse, sunt preocupări, dar rolul meu este să conduc această organizaţie. Mă bazez pe cei mai obiectivi indicatori posibili, care demonstrează că suntem pregătiţi”, a subliniat oficialul francez.

“Fiecare zi contează”, a insistat el, explicând că organizatorii sunt într-o “concentrare absolută”.

“Trebuie să rămânem foarte umili, pentru că în ultima linie dreaptă totul se poate schimba, la fel ca în cazul sportivilor, dar astăzi putem fi liniştiţi”, a spus el. Tony Estanguet se va deplasa în Grecia, la Olympia, pe 16 aprilie, pentru tradiţionala ceremonie de aprindere a flăcării olimpice.

“Cât timp ceremonia de închidere nu este în urma noastră, se mai pot întâmpla lucruri”, a adăugat Estanguet.

Platforma pentru emiterea biletelor şi revânzarea acestora va fi disponibilă “în a doua jumătate a lunii mai”, a declarat directorul general al Paris-2024, Etienne Thobois.

Pe partea de infrastructură, după livrarea Satului Olimpic şi a Centrului acvatic olimpic, au început să fie ridicate structuri provizorii în special la Paris (Concorde, Stadionul Champs de Mars etc), care reprezintă 200.000 de locuri, mai notează Agerpres.

sursa foto: Agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles