Iarnă frumoasă pentru Lupii Argintii! Micii fotbaliști cărășeni vor avea jocuri amicale cu FCSB și Academia Hagi

Deși a fost înființat în urmă cu mai puțin de un an, clubul de fotbal juvenil Lupii Argintii e deja o forță în competițiile cărășene! Antrenori dedicați lucrează aici pentru descoperirea și formarea viitorilor mari fotbaliști ai Caraș-Severinului. Și pentru că meciurile tari îți arată unde te afli cu adevărat, clubul cărășean și-a propus să-și testeze amical jucătorii la cel mai înalt nivel intern. Peste câteva zile, Lupii vor avea șansa de a-i înfrunta pe tinerii fotbaliști de la FCSB și Academia Hagi, în cadrul unei acțiuni desfășurate la București. Detaliază antrenorul Cristian Chitucea, coordonatorul Lupilor Argintii:

“Am reînceput antrenamentele în data de 8 ianuarie la toate cele trei filiale, Reșița, Bocșa și Măureni. Ca program de iarnă, cele mai importante evenimente sunt meciurile amicale cu FCSB și cu Academia Hagi, pe care le vom disputa în perioada 16-18 februarie. Vom fi cazați la baza de pregătire a celor de la FCSB și am înțeles că vor mai veni două echipe din București. Am pregătit această acţiune încă dinainte de pauza competițională, iar copiii sunt foarte încântaţi. Ne pregătim pentru campionat, unde vom ţinti cât mai sus. După meciurile din capitală vom avea amicale în fiecare weekend. Vom juca cu Recaşul, vom juca cu Poli Timișoara, apoi ne vom deplasa la Cluj, unde vom întâlni echipa Sporting. Şi, desigur, vom face și un meci amical cu cei de la CSM Reşiţa, cu care suntem parteneri. Am reuşit să perfectăm amicalele de la Bucureşti după discuţii cu un fost coleg – dar acum discutăm direct cu conducătorii grupărilor. Pentru noi e o colaborare foarte bună, mergem în perioada în care vine și echipa lui Hagi. Ei știu ce am început noi să creăm aici, au auzit de proiectul nostru. În România, FCSB şi Academia Hagi au probabil cele mai titrate echipe la momentul actual. La generația cu care vom merge sunt cei mai buni din țară, au cele mai bune condiții și am înțeles că au investit foarte mult – vă dați seama, au acolo foarte multe terenuri de pregătire și va fi un schimb de experiență foarte bun. Dacă un jucător al Lupilor li se va părea interesant, evident că el va avea liber să facă pasul acesta. Orice jucător de la noi poate pleca, dacă e spre binele lui.

Acum, în perioada de iarnă, am intrat în sală cu grupele mai mici – e vorba de sala de la Colegiul Economic, mulțumim conducerii de acolo. Ca și bază, folosim baza Clubului Sportiv Municipal – dar folosim aproape toate terenurile din Reșița, inclusiv cele create în parcuri.
Suntem mai mulți antrenori la club. Au apărut și colegi noi, este vorba de Miodrag Ichim, de la Măureni – un băiat foarte tânăr care încă joacă fotbal în Liga a IV-a din Timiș și care foarte foarte consecvent. Acum este şi la Master la Educație Fizică, urmează și cursurile de licență. La Bocşa îl avem pe profesorul George Mustaţă, iar la Reșița mai nou l-am cooptat pe Roberto Svatsinka, un tânăr care are o carieră frumoasă în arbitraj, a ajuns la un nivel superior celui judeţean și ne bucurăm că a ales să lucreze alături de noi ca antrenor.
În campionatul judeţean U13 suntem deocamdată pe podium şi ne propunem să câştigăm fiecare meci. Vrem ca jucătorii noştri să aibă mentalitatea de învingători, dar nu punem presiune pe ei. Cel mai important lucru e dezvoltarea fiecăruia, iar rezultatul este o consecință a muncii depuse: dacă lucrezi bine, sigur apar și rezultatele.”

Cele mai citite

Related Articles