Hercules Maraton, o competiţie a prieteniei! Sute de concurenţi din întreaga ţară vor petrece din nou un weekend de neuitat pe Valea Cernei

Amatorii de alergare pe poteci de munte se pregătesc pentru o nouă ediţie Hercules Maraton – cea mai îndrăgită competiţie de profil din Banatul Montan!

Anul acesta, concursul de pe Valea Cernei va reuni la start un număr record de concurenţi: peste 500 de alergători de toate vârstele se vor întrece într-o competiţie de anduranţă, desfăşurată în fiecare an sub semnul prieteniei şi al bunei-dispoziţii. Cu detalii despre Hercules Maraton 2023, reprezentanta organizatorilor, Anca Sain.

“Am ajuns și la cea de-a 12-a ediţie a Hercules Maraton – o ediție în care, la fel ca până acum, ne dorim să bucurăm și concurenții, și oamenii din zonă. Am pus și anul acesta foarte mult accentul pe tradițiile locale, pe oameni, pe natură. Timpul trece, sfârșitul de săptămână se apropie şi vă pot spune că avem peste 500 de concurenți înscriși, maximum de până acum pentru noi. Sperăm să fie vremea bună, aşa cum anunţă prognozele, și să ne vedem cu toții pe Valea Cernei.

Vom avea aceleași probe semimaraton, pe distanţa de 21 km, maratonul de 44 km și, la fel ca și anul trecut, o să avem cursa copiilor. Pentru copii mai pregătim și alte activități, vor fi ateliere senzoriale şi de face-painting, plus multe multe alte activităţi interesante pentru ei.

 Ne vom vedea vineri de la ora 16.00 în centru, la Cazino în Băile Herculane. Atunci vor fi înscrierile. Vom sta acolo până la ora 23.00, vor fi și ședințele tehnice de la ora 20.00 și de la ora 21.00. Vom avea și pasta-party începând cu ora 19.00, iar activitățile pentru copii se vor desfășura tot acolo în zonă, în parcul din fața Cazinoului. Sâmbătă, de la ora 8.30 va avea loc startul la proba de maraton, iar la ora 9.00 se va da startul la semimaraton. Tot sâmbătă, de la ora 14.00, se va da startul și în cursa copiilor – care va avea loc în poiana de lângă pensiunea Dumbrava. Pentru festivitatea de premiere ne vom întoarce în Băile Herculane, în zona cazinoului, sâmbătă, începând cu ora 20.00.

Principalul organizator este clubul Alternative Timişoara, cu sprijinul sponsorilor şi al voluntarilor, care sunt, ca în fiecare an, alături de noi”, a precizat Anca Sain.

Hercules Maraton înseamnă în primul rând comunitate: în fiecare an, companii, asociații, cluburi sportive, mici și mari producători, oameni de sport și voluntari își unesc forțele și vin pe Valea Cernei cu o energie incredibilă, pentru a  oferi participanţilor o experiență de neuitat. Aşa va fi, cu siguranţă, şi anul acesta. Timp de două zile, vineri şi sâmbătă, Hercules Maraton 2023 va face spectacol pe Valea Cernei!

Cele mai citite

Related Articles