Handbaliştii reşiţeni au pierdut la Sighişoara. Confesiunea lui Marius Bahan: “Nu ştiu ce se vrea în continuare”

CSM Reşiţa a pierdut meciul disputat la Sighişoara, în cea de-a 12-a etapă a playoff-ului de promovare. Aflată pe poziţia secundă a clasamentului, formaţia gazdă a confirmat aşteptările şi s-a impus la o diferenţă clară: 39-31 (20-15). Aceasta este a doua înfrângere consecutivă a Reşiţei, după eşecul suferit acasă, la exact acelaşi scor, contra echipei din Alexandria.


O victorie a rossonerilor la Sighişoara ar fi fost oricum o surpriză, având în vedere banca scurtă a Reşiţei şi raporturile tot mai reci dintre antrenorul Radu Bote şi liderul din teren, Marius Bahan. Deşi ambii neagă faptul că ar exista un conflict mocnit, tensiunile există, iar atmosfera nu e una optimă pentru performanţă. Recenta luare de poziţie a preşedintelui Cristian Bobar, care i-a cerut lui Bahan să nu critice public banca tehnică, a avut oarecum efectul scontat: veteranul echipei nu mai acordă presei declaraţii legate de meciuri. După jocul de la Sighişoara, Marius Bahan s-a adresat însă iubitorilor de handbal din Reşiţa prin intermediul contului său de facebook. Un mesaj lung, care trece în revistă principalele momente din istoria recentă a echipei reşiţene – văzute, desigur, prin ochii lui Marius Bahan:

“Ceea ce vreau sa împărtăşesc cu voi, chiar şi cu cei care nu mă plac, că asa este în viaţă, nu poți să fii pe placul tuturor, și pentru voi este acest mesaj. Încep prin a felicita organizatorii meciului din seara asta de la Sighișoara, se vede că se vrea! Mulți dintre voi m-aţi tot întrebat ce se întâmplă la echipa de handbal și cum sunt eu. O să vă povestesc anumite lucruri, pentru că aşa consider că e normal. Am intrat în povestea asta acum doi ani, când am avut o discuție cu Cristi (Bobar, n.r.) și m-a lăsat să “conduc” oarecum handbalul din Reșița. Vă spun drept, mi-a plăcut ideea, mai ales că eram din această poveste, făcând handbal de la 14 ani (mi se potrivea) și chiar iubesc handbalul, cred că și arăt lucrul acesta când sunt în teren! Sunt sincer, sunt direct și probabil că “deranjez” anumite persoane când dau o declaraţie sau spun exact ceea ce se întâmplă. Mulți evită sau le e frica, este treaba lor. Oameni buni, nu se întâmplă nimic, eu nu sunt în clinciuri cu nimeni, nu este niciun scandal asa cum s-a scris – eu, repet, am spus doar adevărul (care deranjează, probabil).


Un an de zile m-am ocupat cum am știut și am putut, am și jucat, mulți dintre voi știți cât de implicat am fost. Şi s-a văzut, am promovat în prima ligă. Ce s-a întâmplat din vara anului trecut e altă poveste, mi-am asumat neînscrierea în prima ligă, deoarece nu eram pregătiți. Recunosc că din spate, de la juniori, nu avem jucători, cei care erau acolo veneau (vorbesc de unii) o dată sau de două ori pe săptămână la handbal, și evident ca nu se poate aşa. Altora le-am făcut contracte (Mănescu, Jula, Mitran, Scurt, Daneasa, Tomescu), ultimii trei încă au contracte la fel ca ceilalți pană în vară!
Am fost nevoit să renunț la acel contract de coordonator și a început oarecum dezorganizarea. Am rămas cu contractul de jucător și ne-am înțeles să mă ocup de partea de organizare (transport, masă, unele materiale, dar totul cu acordul lui) În fine…. ce vreau să transmit este că nu am nimic cu nimeni, fiecare cu treaba lui, nu îmi plac jocurile de culise. Da, vreau sa fiu judecat exact pentru ceea ce arăt și ce transmit în teren. Am o medie de 8-9 goluri pe meci şi joc aproape 60 de minute din 60 meci de meci. Asta arată că nu am nimic cu antrenorul, pentru că dacă aveam, stăteam pe bancă. Pentru a juca sunt plătit – și dacă are cineva ceva de reproșat față de ceea ce joc, sunt deschis și accept orice critică! Am contract până în vară și nu știu nici eu, nici băieții ce se întâmplă și ce se vrea în continuare. Este tot mai evident că vom termina pe locul cinci, asta arată că nu am mai fost atât de implicat și că nu se vrea. De ce suntem 10 oameni la meci și ne dăm ultima suflare de fiecare dată? Că sunt întrebat unde sunt jucătorii, care jucători? Am închis contractele lui Manescu, Jula, Mitran (Bote Raul a plecat și nu am putut face nimic) si ceilalti nu erau serioşi (nu veneau la antrenamente, din cauza asta si juniorii 1 au fost retrasi in partea a doua a campionatului).


Da, îmi asum toate nereuşitele, dar din care fac eu parte și ce depinde de mine, dar nu pot să îmi asum lucruri pe care le fac alții! Da, uşile sunt deschise pentru fiecare dintre noi, eu știu lucrul acesta. Le poți deschide, și la fel de bine le poți închide, fiecare alege ce crede că este mai bine pentru el, pentru familie, pentru colegi – și aici este vorba de echipă! Nu a început și nici nu se va termina handbalul cu mine, repet, am contract pană în vară și mi-l respect. Băieții ăștia care mai sunt, merită tot respectul, ei nu vor vorbi, media de vârstă este de 20 de ani, au timp să crească, să facă performanţă. Nu e un capăt de lume când pierzi, nu am zis și nu voi zice asta niciodată, dar modul cum pierzi, acolo e problema!! Și lotul acesta care mai este, are probleme din cauza accidentărilor. Negru Marius trebuie operat, Blagoe, Radosavlevici , Tomescu sunt accidentaţi, ca să nu mai punctez că și din jucătorii ăștia care am mai rămas suntem unii loviți, dar mergem și luptăm în continuare! Până la capăt. Va urma….”, a scris Marius Bahan pe contul personal de facebook.


Ce va urma, vom vedea. Cert este că în plan sportiv urmează curând un alt meci de foc pentru CSM Reşiţa: în data de 3 mai, în penultima etapă a playoff-ului, rossonerii vor evolua pe terenul liderului CS Universitatea Cluj. Dacă pierde acest joc, formaţia reşiţeană rămâne pe locul cinci, indiferent de rezultatul din ultima rundă – când rossonerii vor primi acasă replica echipei din Făgăraş.
foto: Miruna Mihancea

Cele mai citite

Related Articles