Nicolae CristescuOmul de afaceri Nicolae Cristescu a anunţat, luni seară, că a semnat contractul de vânzare-cumpărare cu acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, şi a devenit împreună cu asociatul său, Adrian Zamfir, noii proprietari ai grupării giuleştene.

„Este un moment istoric. După o luptă seculară s-a semnat contractul de vânzare-cumpărare a clubului Rapid. Mă bucur că s-a concretizat acest vis al rapidiştilor. Sper să ducem Rapidul acolo unde vor toţi suporterii. Este un contract de vânzare-cumpărare atipic, pentru că practic noi ne-am asumat nişte datorii, iar vâzătorul, George Copos, n-a încasat nimic. Ba chiar rămâne şi el cu nişte datorii. În acelaşi timp, noi practic n-am cumpărat nimic, nici stadion, nici bază sportivă, ci doar un brand. De aceea spun că este un contract atipic. Suma tranzacţiei a rămas aceeaşi. Însă important este că finalul este unul fericit”, a spus Cristescu.
Întrebat cum se vor împărţi acţiunile între el şi Adrian Zamfir, Cristescu a răspuns: „E problema noastră cum sunt împărţite acţiunile. Noi suntem parteneri egali, aşa am plecat de la început şi aşa vom rămâne”.

Cristescu a afirmat că George Copos nu a fost fericit că a vândut Rapidul. „Prea fericit nu a fost domnul Copos, pentru că se desparte de un club pe care l-a ţinut 20 de ani, dar ştie că lasă clubul pe mâini bune. Eu şi domnul Zamfir suntem doi rapidişti. Chiar îmi pare rău că asociatul meu nu este aici, dânsul e mai retras şi de aceea nu a venit să discute cu dumneavoastră. Pentru domnul Copos rămân valabile cele patru invitaţii la fiecare meci al Rapidului pe care i le-am promis. El e prietenul nostru şi rămâne prietenul Rapidului. Chiar dacă în ultima perioadă nu a mai putut să întreţină Rapidul, nu este de condamnat. El este de apreciat pentru cei 20 de ani în care a investit suflet şi bani în această echipă, a precizat Cristescu.

Nicolae Cristescu a recunoscut că a vrut de două sau trei ori să se retragă din negocieri, dar a rezistat datorită galeriei giuleştene: „În aceste negocieri am avut sprijinul galeriei şi al întregii suflări rapidiste. Datorită lor am rezistat în această lună, pentru că, recunosc, de 2-3 ori am fost pe punctul de a renunţa”.

Noul proprietar al FC Rapid a declarat că preşedintele clubului va fi Grigore Sichitiu, iar primul obiectiv al echipei este menţinerea în Liga I. „Primul nostru obiectiv este câştigarea barajului. Un meci istoric aş spune eu pentru Rapid. Mâine (n.r. – marţi), eu şi asociatul meu ne vom întâlni cu fotbaliştii să semnăm contractele. Am vorbit în mare parte cu toţi. Pancu este pe viaţă la Rapid. El va semna un contract pe un an, dar va face parte şi din staful clubului. Pentru Săpunaru şi Daniel Niculae sunt discuţii, eu personal le iau în calcul, dar mâine vom stabili exact lotul pentru baraj. Singura promisiune pe care le-o fac suporterilor este că vom face toate eforturile să trecem de acest meci de sâmbătă şi să rămânem în Liga I. Grigore Sichitiu va fi preşedentele clubului, iar antrenor Marian Rada”, a spus Cristescu.Sursa:Mediafax