[FOTO-AUDIO] Reşiţeanul Nicu Negru, din nou campion cu Dinamo!

Dinamo Bucureşti e din nou campioana României la handbal masculin – iar la succesul de anul acesta au pus umărul şi doi reşiţeni: handbalistul Nicuşor Negru şi kinetoterapeutul Elian Apostol!


Pentru Dinamo, aurul intern de anul acesta este al 19-lea din palmares, iar Nicuşor Negru a avut o contribuţie valoroasă la ultimele cinci succese ale “dulăilor” în Liga Zimbrilor. Component de bază al echipei dinamoviste, reşiţeanul a avut evoluţii foarte bune şi în cea mai tare competiţie europeană a cluburilor. Anul acesta, bucureştenii au reuşit să treacă de faza grupelor Ligii Campionilor, fiind eliminată în optimi de celebra formaţie germană THW Kiel.

În campionatul intern, handbaliştii lui Dinamo au primit medaliile şi tricourile de campioni în weekend, la finalul jocului câştigat acasă, scor 39-29, în faţa CSM-ului din Vaslui. Un meci în care golgheterul campioanei a fost chiar Nicu Negru, cu 6 reuşite! La finalul momentului festiv îndelung aplaudat de suporteri, reşiţeanul a făcut, la cald, un scurt bilanţ al sezonului, din perspectivă personală. Nicuşor Negru, în dialog cu jurnalistul Marian Cărăvan:

“A fost un sezon plin, cu o încărcătură maximă, dar am câștigat campionatul. Mai avem câteva meciuri până la final, dar noi vrem să terminăm competiţia fără înfrângere. Cum a fost această experiență din Liga Campionilor? Am jucat și anul trecut, a fost o experiență nouă; am ajuns cu un pas, ca să zic aşa, mai departe ca anul trecut, Sperăm ca la anul să fie mult mai bine.Pentru mine urmează un nou sezon aici, mai am contract pe încă un an cu Dinamo. Sunt de cinci ani pe locul I cu Dinamo și sper ca și la anul să obţin titlul.”

Nicu Negru este şi component de bază al Naţionalei tricolore – iar Elian Apostol face şi el parte parte din stafful selecţionerului Xavier Pascual.


Dinamo Bucureşti are în palmares 19 titluri naţionale, şapte Cupe ale României, cinci Supercupe şi o Cupă a Campionilor Europeni, cucerită în 1965.

foto: Marian Cărăvan

Cele mai citite

Related Articles