Florin MergeaPerechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi austriacul Oliver Marach a câştigat proba de dublu a turneului challenger de la Rennes (Franţa), dotat cu premii totale de 64.000 de euro, duminică, după ce a dispus în finală de cuplul Nicholas Monroe (SUA)/Simon Stadler (Germania), cap de serie nr. 3, cu 6-4, 3-6, 10-7.
Mergea şi Marach, favoriţii nr. 4 ai probei, au obţinut victoria după o oră şi 24 de minute, câştigând fiecare 1.875 de euro şi 100 de puncte ATP.
La Rennes, Mergea şi Marach au trecut în primul tur de perechea Jamie Delgado (Marea Britanie)/Jordan Kerr (Australia), cu 6-2, 6-2, în sferturi au învins cuplul german Andreas Beck/Alexander Satschko, scor 6-2, 7-5, pentru ca în semifinale să învingă francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Renavand, cu 6-2, 6-4.
Florin Mergea a mai jucat anul acesta trei finale de turneu challenger (Cherbourg, Rimouski, Le Gosier), toate pierdute, cea de la San Marino (unde l-a avut partener pe italianul Daniele Bracciali) chiar în faţa perechii Monroe/Stadler. Sursa: Agerpres