[UPDATE] Fed Cup: România învinge Spania cu 3-2 şi va juca în barajul pentru Grupa Mondială

updateechipa de Fed Cup a Romaniei

Duminică, 8 februarie

România a învins Spania, la Galaţi, cu scorul general de 3-2 şi s-a calificat în play-off-ul pentru Grupa Mondială.

În meciul decisiv, perechea Irina Begu/Monica Niculescu a învins cuplul Garbine Muguruza/Anabel Medina Garrigues, cu 2-1 la seturi, 5-7, 6-3, 6-2.

***

România şi Spania sunt la egalitate, 2-2, după ce Irina Begu a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa, cu 6-2, 6-4, duminică, pe Patinoarul Dunărea din Galaţi, în primul tur al Grupei Mondiale 2 a Fed Cup. În primul meci al zilei, Simona Halep a fost învinsă de Garbine Muguruza cu 6-4, 6-3.

Pentru meciul de dublu, cele două echipe au făcut schimbări: Begu va juca în locul Alexandrei Dulgheru, alături de Monica Niculescu, iar Muguruza va face cuplu cu Anabel Medina-Garrigues, înlocuind-o pe Lara Arruabarrena.

***

Sâmbătă, 7 februarie

Echipele feminine de tenis ale României şi Spaniei sunt la egalitate, 1-1, în primul tur al Grupei Mondiale 2 a Fed Cup. În primul joc, Simona Halep a câştigat în două seturi, cu 6-2, 6-1, înfruntarea cu Silvia Soler-Espinosa. În al doilea meci, Garbine Muguruza a învins-o pe Irina Begu cu 6-3, 6-2.

***

Simona Halep o va întâlni pe Silva Soler-Espinosa în primul meci al confruntării dintre echipele feminine de tenis ale României şi Spaniei, sâmbătă, 7 februarie, de la ora 13, pe Patinoarul Dunărea din Galaţi, în primul tur al Grupei Mondiale 2 a Fed Cup. A doua partidă de sâmbătă se va desfăşura între Irina Begu şi Garbine Muguruza. Duminică, de la ora 12, va avea loc meciul dintre Halep şi Muguruza, urmat de partida care le opune pe Begu şi Soler Espinosa. În proba de dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu şi Lara Arruabarrena/Anabel Medina-Garrigues.

Echipa României este condusă, în teren, de Simona Halep, a 3-a jucătoare a lumii, a doua rachetă este Irina Begu, locul 34 WTA, pentru ca Monica Niculescu, poziţia 57 în lume, şi Alexandra Dulgheru, 95 WTA, să completeze lotul. Cele patru jucătoare vor fi conduse de pe bancă de Alina Cercel-Tecşor.

Spania a venit la Galaţi fără principala armă- Carla Suarez Navarro, locul 17 mondial. În aceste condiţii, Garbine Muguruza, 24 WTA, este liderul echipei, Silvia Soler-Espinosa, locul 67 în lume, a doua jucătoare a ibericelor, iar Lara Arruabarrena, 86 WTA, şi Anabel Medina-Garrigues, poziţia 27 în ierarhia de dublu, sunt celelalte două componente. Căpitanul nejucător al Spaniei este Conchita Martinez.

Sursa foto: tenisdecamp.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles