Două medalii europene cucerite de judokanul Alexandru Matei din Caransebeș, în doar 7 zile

287

Alex Matei, două medalii continentale în doar 7 zile

Judokanul Alexandru Matei din Caransebeș, component al lotului național al României, a obținut la o diferență de câteva zile o nouă medalie europeană. După ce a luat aurul la Cupa Europeană de la Berlin, Alex Matei a obținut medalia de argint la Cupa Europei, ce s-a desfășurat la Cluj la acest final de săptămână. Bănățeanul a reușit o performanță deosebită, a cucerit două medalii continentale în doar 7 zile de concurs. La categoria sa, 50 kg,a luat argintul în fața a 36 de concurenți.

A câștigat meciul unu cu italianul Mateo Frontauera, meciul doi cu Uladzislau Mardusevich din Belarus și meciul trei cu Ivan Ledjanski din Serbia. A pierdut finala de la Cluj cu ucraineanul Mykyta Holoborodko, pe care l-a învins la Teplice pentru medalia de bronz.

Este un început de sezon foarte bun pentru sportivul originar din Caransebeș, care după concursul de la Cluj intră într-o perioadă de recuperare, el fiind și accidentat la cot.

Este o performanță deosebită pentru sportivul care acum este component al Clubului  CSS LPS Focșani, el impunându-se în această competiție în care a luptat cu judoka cu doi ani mai în vârstă decât el. La Focșani se pregătește cu antrenorul Iulian Surlă, el fiind descoperit la Caransebeș de antrenorul Ion Radu.

Aceste rezultate foarte bune îl propulsează pe Alex Matei până pe locul 4 mondial la categoria 50 de kg, unde a avut o urcare majoră în ultimele săptămâni. Și-a îndeplinit și depășit obiectivul pentru acest an , el propunându-și inițial o clasare pe locurile 10-15.

Următoarea competiție amplă la care va lua parte este Campionatul European de cadeți Under 18, ce va avea loc la sfârșitul lunii viitoare.

sursa foto: Doru Matei