Djokovic nu scapă de “complexul Sinner”. Liderul mondial, învins de jucătorul italian în semifinalele Openului australian

Tenismanul sârb Novak Djokovic, campionul în exerciţiu de la Australian Open şi deţinătorul recordului de trofee cucerite în turneul de la Antipozi, a fost eliminat în semifinalele competiţiei. Liderul mondial a cedat în patru seturi, 6-1, 6-2, 6-7, 6-3, în faţa italianului Jannik Sinner, într-o partidă disputată la Melbourne.

Djokovic îşi vede astfel spulberat visul de a cuceri al 25-lea trofeu de Grand Slam, şi de a îmbunătăţi astfel recordul pe care îl împarte în prezent cu legenda tenisului australian Margaret Court, notează Agerpres.

Jannik Sinner, ocupantul locului al patrulea în clasamentul ATP, s-a impus după trei ore şi 22 de minute de joc, şi a pus capăt seriei de 33 de victorii consecutive ale sârbului la Australian Open. Raportul mingilor direct câştigătoare a fost echilibrat (32-31 pentru Djokovic), dar liderul mondial a făcut multe erori neforţate (54-28).

De menţionat că aceasta este a treia victorie obţinută de Jannik Sinner în ultimele patru confruntări cu Novak Djokovic – în faţa căruia s-a mai impus în grupele Turneului Campionilor, şi de două ori în cursul întâlnirii de Cupa Davis dintre Italia şi Serbia.

Cele mai citite

Related Articles