Din dragoste de handbal! Junioarele III de la Liceul ”Traian Vuia” din Reșița fac primii pași pe calea performanței

Aflată sezonul acesta la început de drum, echipa de handbal junioare III a Liceului Traian Vuia din Reșița câștigă deocamdată experiență. Rezultatele nu sunt încă pe măsura devotamentului fetelor, dar atmosfera la echipă e una foarte bună. În etapa a 9-a din seria H a competiției, reșițencele au primit vizita formației CSM Târgu Jiu, care s-a impus cu 31-21. Fetele de la Vuia au avut însă momente bune de joc, mai ales spre finalul partidei, când au evoluat de la egal la egal cu gruparea gorjeană. Deși a pornit cu echipa practic de la zero, antrenoarea reșițeană Eva Todoruț e convinsă că elevele sale au nevoie doar de timp pentru a recupera decalajul față de formațiile mai experimentate.

“Noi suntem o echipă în formare, la început de drum, fără experiență. (…) A fost un meci în care cred eu că ne-am descurcat, mai ales spre final, când am reușit să ne dezmeticim puțin și să creăm faze frumoase de joc pentru spectatorii noștri. A câștigat experiența, cu siguranță, dar cu timpul consider că vom recupera și vom face meciuri mult mai bune. Fetele sunt muncitoare și devotate, dar sunt momentele de joc în care își cam pierd puțin cumpătul și fac greșeli destul de facile. Consider că își vor reveni cu timpul și totul va fi bine. Eu aș remarca toate fetele, pentru că munca este în echipă. Într-adevăr, sunt câteva fete care se fac remarcate la acest moment, cum ar fi Bianca Belcea, cum ar fi Julia Hoher, cum ar fi și portărițele – doar că până la urmă la handbal nu stă totul într-o singură jucătoare. La acest moment, părinții sunt alături de mine și le sprijină pe fete, în mod special cu timpul – pentru că, știți, sunt clasa a 7-a, a 8-a, avem probleme și cu orele la școală. Și atunci am găsit înțelegere încât să găsim o oră de antrenament, astfel încât să ne fie bine tuturor.”

Bianca Belcea, una dintre cele mai promițătoare jucătoare din lotul reșițean, privește cu încredere către viitor. În sezonul următor, echipa își va arăta adevăratul potențial, spune tânăra handbalistă de la Traian Vuia.

“Am început mai greu, așa este la fiecare meci, dar pe parcurs ne-am revenit și am reușit să ducem jocul până la final. Suntem unite, însă mai avem de lucrat mult timp – dar dacă o să ne pregătim în continuare, cred că o să urcăm mai sus, iar la anul, în următorul campionat, sigur o să fim mult mai bune și o să le învingem pe toate. Antrenarea noastră, Eva Todoruț, are multă răbdare cu noi și ne ajută să devenim tot mai bune. Este o antrenare foarte bună și suntem foarte mândre că o avem alături de noi. Îmi doresc o carieră în handbal și o să muncesc ca să ajung cât mai sus.”

Turul campionatului de junioare III s-a încheiat, dar competiția va continua anul acesta cu încă trei etape din retur. În runda a 10-a, pe 2 decembrie, echipa Liceului Traian Vuia va primi acasă, de la ora 12.00, replica formației CS Jiul Rovinari 2016.

Cele mai citite

Related Articles