David Popovici, locul 7 în finala probei de 100 m liber

David Popovici, puştiul-minune al înotului românesc şi mondial, s-a situat pe locul 7 în finala probei olimpice de 100 m liber. În cadrul cursei desfăşurate azi dimineaţă, tânărul de numai 16 ani a realizat timpul de 48 de secunde şi 4 sutimi. Proba a fost câştigată de americanul Caleb Dressel, cu timpul de 47 secunde şi 2 sutimi, nou record olimpic. Australianul Kyle Chalmers s-a clasat pe locul secund, la 6 sutimi, iar al treilea a fost rusul Kliment Kolesnikov, la 42 de sutimi de secundă în urma câştigătorului.

La începutul acestei luni, Popovici stabilea la Roma un nou record mondial de juniori în această probă, cu timpul de 47 secunde şi 30 de sutimi. Cel mai bun rezultat al lui David Popovici la Tokyo rămâne locul al patrulea la 200 m liber, la doar două sutimi de medalia de bronz.  A fost şi proba în care noul star al înotului mondial a făcut record mondial de juniori pe această distanţă. El va lua mâine startul şi în seriile probei de 50 m liber. 

Înotul a contribuit la palmaresul României de la Jocurile Olimpice cu un număr de nouă medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi patru de bronz.

Ultimele medalii olimpice cucerite de înotătorii români datează de la JO 2004 de la Atena, când Alina Potec a obţinut aurul la 200 m liber, iar Răzvan Ionuţ Florea a fost medaliat cu bronz la 200 m spate. El a rămas şi singurul băiat care a urcat pe podium până acum la olimpiadă. Speranţele justificate ale României se leagă acum de evoluţia extraordinarului David Popovici, care ar putea îmbunătăţi serios acest bilanţ la Jocurile Olimpice de la Paris.

foto: Agerpres

De același autor

Related Articles