Cupa Poli a rămas la Timişoara! SCM Politehnica a câştigat finala cu Metaloplastika Sabac

Handbaliştii de la SCM Politehnica Timişoara au câştigat cea de-a 46-a ediţie a “Cupei Poli” – turneu desfăşurat în sala ”Constantin Jude” din oraşul de pe Bega. În finala tradiţionalei competiţii, elevii lui Mihai Rohozneanu au învins cunoscuta formaţie sârbă RK Metaloplastika Sabac, o dublă câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni. Timişorenii au condus la pauză cu 21-19 şi s-au impus în final la o diferenţă de un singur gol, 35-34.


“A fost un pic de tensiune, pentru că am vrut să câștigăm Cupa Poli, acasă, și să ne îmbunătățim jocul. Pentru moral aveam nevoie de acest succes. M-a mulțumit faptul că astăzi am avut o atitudine mai bună decât în prima zi. Am arătat mai mult ca o echipă. Fiecare jucător, când a intrat în teren, a adus un plus”, a declarat antrenorul polist Mihai Rohozneanu, citat de handbal.scmtimisoara.ro.


În prima zi a competiţiei, SCM Poli trecuse cu 35-31 de o altă echipă din Serbia, prim-divizionara Proleter Zrenjanin. Din lotul timişorean au lipsit la acest turneu Sadoveac, Ignat și Bran, jucători care au probleme medicale. Pe locul al treilea la Cupa Poli s-a situat Universitatea Cluj-Napoca, învingătoare cu 37-29 în finala mica jucată contra sârbilor de la Proleter.

Premii speciale:
Filip Marjanovic (SCM Poli) – golgeterul turneului (14 goluri)

Filip Pavkovic (Metaloplastika) – cel mai bun portar

Claudiu Pal (SCM Poli) – cel mai bun tânăr jucător

Miriani Gavashelishvili (Metaloplastika) – cel mai bun jucător

Duminică, 27 august, alb-violeții timişoreni vor începe campionatul cu un meci acasă împotriva echipei CSM Focșani.


sursa foto: facebook SCM Politehnica Timisoara

Cele mai citite

Related Articles