CSM Reşiţa, meci egal la Miercurea Ciuc! Flavius Stoican: “Un punct de moral pentru băieţi”

Debut bun pentru antrenorul Flavius Stoican pe banca rossonerilor! CSM Reşiţa a încheiat la egalitate, 1-1, meciul disputat la Csikszereda Miercurea Ciuc, în cea de-a patra etapă a eşalonului secund. Gazdele au deschis scorul în minutul 60, dintr-un penalty obţinut de Lorand Kovacs şi transformat de Szilard Magyari – iar formaţia reşiţeană a restabilit egalitatea în minutul 74, cu golul lui Marian Drăghiceanu. Gomboş a centrat de pe dreapta, iar decarul Reşiţei a fentat frumos şi a trimis din 5 metri sub transversală. CSM-ul a făcut un meci bun, a arătat aceeaşi determinare ca în jocul cu Dumbrăviţa şi a obţinut un egal de moral, spune antrenorul Flavius Stoican.

“Pot spune că e un punct de moral pentru acești băieți – pentru că au avut determinare, atitudine, aceleași lucruri care le-am văzut și la meciul de acasă cu Dumbrăvița. Dacă eram un pic mai atenți, puteam să plecăm cu trei puncte. A fost într-adevăr un meci echilibrat, cu momente bune și din partea gazdelor, dar şi multe momente în care noi putem să ne desprindem. Pot spune că ocaziile mai clare au fost ale noastre – și mă refer în primul rând la prima repriză, când am avut o bară, a avut Drăghiceanu un șut, a avut Popescu un șut care a fost scos in extremis de portar. În a doua repriză, Drăghiceanu, singur cu portarul la 0-0, altceva era dacă aveam 1-0 – dar, una peste alta, e important pentru acești băieți că nu au cedat, chiar dacă au fost conduși după un 11 metri primit de gazde, au reuşit să revină.

Sigur, suntem atenți și la rezultate, pentru că rezultatele dau încredere pe mai departe. E vorba și de potențialul lor, care există, și de încrederea pe care o vor recăpăta – din moment ce au rezultate bune. Şi atunci, cu siguranță o să vedem o echipă rossoneră care într-adevăr își domină adversarii. Până atunci, e important să tratăm fiecare meci foarte serios, să mergem pe aceleași coordonate. Mai avem într-adevăr lucruri de îmbunătățit, dar este important că astăzi am luat un punct, pentru moralul lor.”

Miercurea Ciuc: Karacsony – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Apro, Gondor, Gal-Andrezly, Veres, Csuros, Jebari, L. Kovacs, Makrai. Rezerve: Gyenge – Vita, B. Szabo, Gergely, B. Pinter, Ronai, Csiszer, Magyari, Jelena. Antrenor: Robert Ilyes


CSM Reșița: M. Contra – Andr. Răuță, Szijj, Rimovecz, Fota, I. Popescu, Dolghi, Lascu, Fr. Cristea, Drăghiceanu (cpt.), Domil. Rezerve: I. Rus – Cega, Al. Sabău, Al. Negru, Velcotă, Gomboș, Chera, Cip. Rus, Andr. Burlacu. Antrenor: Flavius Stoican

De remarcat că rossonerii au avut şi de această dată sprijinul moral al inimoasei Guardia Ultra, care a bătut cale lungă pentru a-şi susţine favoriţii.

După patru etape, Reşiţa are patru puncte. În runda următoare, pe 2 septembrie, fotbaliştii reşiţeni vor primi acasă replica ultimei clasate, Progresul Spartak.

De același autor

Related Articles