[UPDATE] CS Caraş-Severin şi CSM Călăraşi în Liga Naţională în viitorul sezon

CS Caras Severin - CSU Suceava in 2014

Sâmbătă, 31 mai

CS Caraş-Severin şi CSM Călăraşi sunt echipele care completează Liga Naţională de handbal masculin pentru sezonul viitor.

Formaţia pregătită de Aihan Omer a obţinut trei victorii din tot atâtea posibile la turneul de baraj de la Sebeş. Sâmbătă, 31 mai, în ultimul meci, CS Caraş-Severin a dispus de Handbal Club Argeş Piteşti cu 31-27. În cealaltă partidă de sâmbătă, CSM Călăraşi a învins pe CSU Suceava cu 27-21. Cu două victorii, echipa din Călăraşi a promovat în Liga Naţională de handbal masculin.

În clasament, pe primul loc s-a clasat CS Caraş-Severin, 9 puncte, urmată de CSM Călăraşi, 6 puncte, CSU Suceava, 3 puncte, HC Argeş Piteşti, 0 puncte.

La turneu au participat echipele clasate pe ultimele două locuri în faza play-out a Ligii Naţionale – CS Caraş-Severin şi CSU Suceava, şi echipele clasate pe locul secund în cele două serii ale Diviziei A – HC Argeş Piteşti şi CSM Călăraşi.

***

Ora 18:50

CS Caraş-Severin rămâne în Liga Naţională de handbal masculin. Elevii lui Aihan Omer au câştigat vineri, 30 mai, cu 23-18 meciul cu CS Universitar din Suceava, după ce în prima etapă au reuşit o victorie la limită, 24-23, împotriva celor de la CSM Călăraşi.

În partida de vineri după amiază, sucevenii au fost cei care au controlat jocul în prima repriză, la pauză având avantaj minim 12-11. În repriza a doua CS Caraş-Severin a preluat conducerea. În minutul 38 scorul a fost 14-13 în favoarea handbaliştilor pregătiţi de Aihan Omer, iar până la finalul meciului CS Caraş-Severin nu a mai cedat.

În alt meci, CSM Călăraşi a învins pe HC Argeş Piteşti cu 33-23.

Turneul de baraj de la Sebeş se încheie sâmbătă. CS Caraş-Severin urmează să întâlnească pe Handbal Club Argeş Piteşti, de la ora 13. În primul meci al zilei vor juca CSM Călăraşi şi CSU Suceava de la ora 11.

***

Vineri, 30 mai

Prima victorie pentru CS Caraş-Severin la turneul de baraj de la Sebeş. Formaţia cărăşană a câştigat joi, 29 mai, meciul disputat în compania echipei CSM Călăraşi cu 24-23, după ce l-a pauză elevii lui Aihan Omer au înregistrat o diferenţă de patru goluri pe tabela de marcaj, 15-11.
În cealaltă partidă de joi, CS Universitar din Suceava s-a impus cu 26-23 în faţa echipei HC Argeş Piteşti.
Vineri, au loc partidele CSU Suceava – CS Caraş-Severin de la ora 17, şi HC Argeş Piteşti – CSM Călăraşi de la ora 19.
Primele două echipe clasate se vor putea înscrie în Liga Naţională de handbal masculin pentru sezonul 2014-2015.

ora 12:15

CS Caraş-Severin va juca joi, 29 mai, împotriva echipei CSM Călăraşi în primul meci de la turneul de baraj pentru completarea locurilor din Liga Naţională de handbal masculin. Partida se va disputa de la ora 19. Formaţia din Călăraşi s-a clasat pe locul doi în prima serie din Divizia A şi are în componenţă foşti jucători ai echipei CS Caraş-Severin, dintre care îi menţionăm pe Eremia Pîrîianu şi Adrian Tucanu. De asemenea, antrenorul celor de la CSM Călăraşi este orădeanul Sabin Dacău, cunoscut şi el iubitorilor de handbal reşiţeni.
În primul meci de joi, la turneul de la Sebeş, se vor întâlni echipele CS Universitar din Suceava şi Handbal Club Argeş Piteşti de la ora 17.
CS Caraş-Severin va juca vineri împotriva celor din Suceava, iar sâmbătă cu Argeş Piteşti. Primele două clasate se vor putea înscrie în viitorul sezon al Ligii Naționale.

Programul meciurilor:
Joi, 29 mai
ora 17, HC Argeș Pitești – CSU Suceava
ora 19, CS Caraș-Severin – CSM Călărași

Vineri, 30 mai
ora 17, CSU Suceava – CS Caraș-Severin
ora 19, HC Argeș Pitești – CSM Călărași

Sâmbătă, 31 mai
ora 11, CSM Călărași – CSU Suceava
ora 13, CS Caraș-Severin – HC Argeș Pitești.

***

CS Caraş-Severin a plecat miercuri dimineaţa, 28 mai, la Sebeş, unde are loc turneul de baraj pentru rămânerea în Liga Naţională

Turneul de baraj pentru completarea locurilor din Liga Naţională de handbal masculin are loc la Sebeş în perioada 29-31 mai. Participă echipele clasate pe locurile 11 şi 12 la finalul acestui sezon al Ligii Naţionale – CS Caraş-Severin şi CS Universitar din Suceava, şi formaţiile de pe locul doi din seriile Diviziei A – CSM Călăraşi şi Handbal Club Argeş Piteşti.

Profesorul Aihan Omer a vorbit cu precauţie despre turneul de la Sebeş şi adversarele pe care elevii săi le vor întâlni. CSM Călăraşi chiar dacă evoluează în eşalonul secund este formată din jucători de valoare cu multă experienţă. De asemenea, CSU Suceava este un adversar destul de incomod, deoarece din 4 meciuri 3 le-au câştigat moldovenii în acest acest sezon. A treia echipă HC Argeş Piteşti, este o formaţie cu ambiţii.

Tragerea la sorţi a meciurilor va avea loc joi de la ora 11. Primele două clasate vor promova în Liga Naţională de handbal masculin.

Ascultaţi aici declaraţia antrenorului Aihan Omer înaintea plecării la Sebeş pentru turneul de baraj, consemnată de Marius Mureşan:

Foto arhivă

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles