Crosul ”Ziua Olimpică” va reuni la Reșița peste 1500 de participanți

283

Ca în fiecare an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpica Română  organizează, în perioada 23 mai-23 iunie, o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub titulatura „Luna Olimpică“.

Vineri,31 mai, de la ora 11.00, se va desfăşura Crosul Naţional „Ziua Olimpică” ediţia a 15-a, în Reşiţa.

Detalii a oferit prof. Liliana Dacica, responsabil al Comisiei Educației și Cultură Olimpică din cadrul Academiei Olimpice Române, filiala Caraș-Severin:

”Așa cu este tradițional, alergătorii poartă tricourile cu însemnele ”Crosului olimpic”. Participanții sunt elevi din municipiul Reșița, dar și din Caransebeș, Moldova Nouă, Anina, Oțelu Roșu, Bocșa și multe alte comune. Ca în fiecare an și la această ediție participă un medaliat olimpic, anul acesta fiind Gheorghe Megelea, primul medaliat olimpic la masculin la aruncarea suliței. Rugăm toți participanții la trafic să ”înțeleagă” desfășurarea acestui cros, traficul fiind întrerupt total pe Bulevardul Republicii doar spre sensul de mers spre cartierul Câlnic, între orele 10.45-12.15”

Peste 1.500 de participanți, iubitori de sport de toate vârstele, sunt așteptați la start, pe traseul Subtraversarea Staţia Peco Mol de la intrare în Câlnic – Strada Republicii – Parcul Tricolorului. Starturile vor fi diferite pe categorii de vârstă, feminine și masculine, începând cu ora 11.00 după cum urmează:

•    Start I – clasele IX-XII-STUDENȚI-OPEN (adunarea la Stația MOL PECO Câlnic- ora 10,30)

•    Start II – clasele V-VIII (adunarea la parcarea Kauffland – ora 10,30)

•    Start III– clasele III-IV (adunarea la Moto Velo – ora 10,30). De asemenea la cros vor fi prezente și persoanele cu dizabilități, care vor avea un traseu mult mai scurt.

Traficul va fi întrerupt pe Bulevardul Republicii doar spre sensul de mers spre cartierul Câlnic, iar circulația va fi deviată din zona Victoria pe strada Făgărașului.

Participarea se va face individual şi se pot înscrie elevi legitimaţi şi nelegitimaţi din întreg judeţul Caraş-Severin. Elevii vor fi însoţiţi de cadre didactice din partea şcolilor şi vor fi echipaţi corespunzător pentru cros. Se va întocmi un clasament individual pentru acordarea de diplome la primii 10 clasaţi pe categorii de vârstă: ciclul primar, gimnazial şi liceal + studenţi, dar şi tricouri la  participanţi. Înscrierea se va face la locurile de start cu 30 de minute înaintea startului, pe baza unui tabel nominal din partea unităţilor de  învăţământ.

Acţiunea se încadrează în seria de evenimente sportive desfășurate în luna olimpică și este organizată de către Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin în colaborare cu Primăria Municipiului Reşiţa, având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Universitatea Eftimie Murgu Reșița, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin.

sursa foto: Cristina Corocan