Cei mai buni exponenţi ai atletismului cărăşean, premiaţi de Direcţia pentru Sport!

Moment festiv la Direcţia Judeţeană pentru Sport din Caraş-Severin! Cei mai buni atleţi cărăşeni şi antrenorii lor au fost premiaţi cu diplome, plachete şi echipamente sportive. Pentru că bugetul Direcţiei e la limită, recompensele financiare au lipsit – dar, chiar şi în aceste condiţii,  premianţii au apreciat iniţiativa.

Protagoniştii evenimentului au fost atleţii Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Ionuţ Pleşu, Daria Grigoroiu, Cristian Roiban, Lucian Ştefan şi Cristian Ionescu – dar şi tehnicienii Cristian Dragomir, Octavian Măzăran, George Ardeleanu, Stefan Nagy şi Octavian Bârsanu. Alături de cei mai valoroşi ambasadori ai atletismului cărăşean s-a aflat şi fostul atlet Gheorghe Ţeudan, actualmente unul dintre cei mai inimoşi susţinători ai atletismului din judeţ. Pe lângă această festivitate, întâlnirea de la Direcţia de Sport a avut ca scop şi prezentarea a două importante competiţii memoriale programate luna aceasta în Caraş-Severin. Inspectorul Dorin Voina:

“Am ținut să facem această conferință pentru a marca trei evenimente importante pentru atletismul din județul Caraș-Severin. E vorba despre Memorialul Iosif Măzăran, care se va disputa sâmbătă pe terenul de atletism din Govândari – apoi, cel de-al doilea eveniment de tradiție și foarte important este Memorialul Iosif Korka, care se va desfășura peste incă o săptămână pe stadionul CFR din Caransebeș. Iar cel mai important eveniment – practic, pentru ce ne-am întâlnit aici – este premierea celor mai buni sportivi atleți din județ, pentru rezultatele deosebite obținute atât pe plan național, cât și internațional. Totodată, țin să le mulțumesc și antrenorilor care au fost alături de ei și fără de care sportivii nu ar fi avut aceste rezultate deosebite. Vă mulțumim, vă felicităm și vă asigurăm de tot sprijinul nostru în continuare.”

Despre premierea de la Direcţia de Sport au vorbit şi doi dintre atleţii de top ai Caraş-Severinului, Narcis Mihăilă şi Lucian Ştefan:

“Mulțumesc organizatorilor că ne-au invitat aici pentru a ne premia și pentru a ne încuraja să continuăm ceea ce ne dorim să facem cu toții: să ajungem la un nivel cât mai înalt. Anul acesta, pentru mine a fost o realizare mare să ajung la Campionatul Mondial. Sper din tot sufletul ca la anul să ajungem cât mai mulţi şi la Jocurile Olimpice”, a spus veteranul Narcis Mihăilă.

“Anul acesta am participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde am ocupat locul patru, la doar o secundă de locul trei și două secunde de locul întâi. Am mai avut un concurs foarte important, Campionatul European U 20 de 10 km pe șosea – unde am ocupat locul șapte individual și locul patru cu echipa. Anul acesta mai am un obiectiv mare, să prindă echipa de cros pentru Balcaniadă și Europene”, a precizat Lucian Ştefan, unul dintre cei mai valoroşi tineri atleţi ai României.

Atleţii premiaţi de Direcţia pentru Sport Caraş-Severin au fost prezentaţi succint de antrenorul emerit Cristian Dragomir, cel care este şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism.

“Aveți aici pe cei mai buni atleți ai județului: pe cei doi atleți maturi,  Narcis Mihăilă şi Marius Cocioran, care sunt deja modele, cu participări la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale şi Europene;  sigur, ei ușurel-ușurel se îndreaptă spre, sper eu, antrenorat – ca să sprijine sportul din caraș severin mă bucur mult că au rămas și au concurat tot timpul pentru județul Caraş-Severin și că au ținut la mare înălțime atletismul din judeţ. Avem aici şi atleții mai tineri, cu performanțe foarte bune, unele chiar de excepție: Daria Grigoroiu, componentă a lotului olimpic de tineret, Cristian Roiban, care a fost și el în lotul olimpic de tineret – şi este, după părerea mea, cel mai bun sprinter al țării noastre. Şi vin din spate doi juniori excepționali, Lucian Ştefan, medaliat la FOTE anul trecut. Anul acesta a pierdut medalia pe o greșeală tactică pe care ne o asumăm amândoi – dar el rămâne cu performanțe de top european și mondial pe distanțe de 3000, 5000 şi 10.000 m. De asemenea, tânărul Cristian Ionescu, care bate şi el la porțile lotului de juniori.”

Cele mai citite

Related Articles