Cărăşeanul Sorin Axenti, de trei ori pe podiumul Naţionalelor Masters!

Succes cărăşean la Campionatele Naţionale de atletism Masters pe pistă. În cadrul competiţiei desfăşurate la Bucureşti, veteranul Sorin Axenti a cucerit o medalie de aur, una de argint şi una de bronz – la categoria M50. Cu acest prilej, atletul caransebeşean a stabilit şi un nou record personal. Sorin Axenti se declară mulţumit de rezultate şi de timpii obţinuţi:

“În zilele de 19 și 20 august am participat la București la Campionatul Național Masters pe pistă. Am luat startul în trei probe: în prima zi am concurat la 400 m, unde am reușit să ocup locul doi. În a doua zi am luat startul în proba de 800 m, unde am reușit să mă clasez pe poziţia a treia – iar la finalul zilei de concurs am alergat în proba de 200 m şi am ocupat locul întâi, devenind campion național la categoria de vârstă M 50. Rezultatele sunt bune, chiar foarte bune, aș aprecia eu. Din punctul meu de vedere, ele pot fi îmbunătățite, cel puțin pe viteză. Acolo mai pot fi aduse îmbunătățiri ale rezultatelor în perioada următoare sau anul viitor la competițiile la care voi participa.


Rezultatul cel mai bun a fost obţinut la 200 m – dar în proba de 800 m am făcut un record personal, de 2 min 24 sec. Pentru Naţionalele Masters am efectuat aceeaşi pregătire pe care o desfășor de mult cu colegii de la clubul CSS Caransebeș, sub coordonarea domnului profesor Cristian Dragomir. Îi mulțumesc pe această cale pentru tot sprijinul, antrenamentele şi indicațiile date. De asemenea, mulţumesc colegilor dânsului, antrenorii Marian Enache și Iuliana Enache.


În perioada următoare voi mai avea competiții, însă numai aici, în zona noastră. Din păcate, nu pot să particip la Balcaniada care va fi peste aproximativ două săptămâni în Turcia – din cauza unor situații care au intervenit. Nu pot să mă deplasez acolo și rămâne să particip la competiţii în Timișoara şi în alte localităţi din apropiere. Sunt acum la categoria M50 şi intenţionez să practic în continuare sport, mai ales că anul viitor deja voi trece la M 55. Urc în categorie, dar rămân cu aceeași pasiune pentru sport – și sper că pregătirea mă va ajuta chiar să-mi îmbunătățesc rezultatele obținute până acum.”

foto: facebook Sorin Nicolae Axenti

Cele mai citite

Related Articles