Bronz european pentru reşiţeanca Alina Vuc!

Încă un succes pentru cea mai valoroasă luptătoare formată la şcoala reşiţeană de profil! În cadrul Campionatelor Europene ale seniorilor de la Budapesta, Alina Vuc a câștigat astăzi a patra ei medalie continentală. La categoria 50 kg, sportiva reşiţeană legitimată la CSA Steaua a cucerit bronzul, după o finală câștigată la tuș, în primul minut, în fața sportivei germane Lisa Ersel. Alina are acum în palmares două medalii europene de argint și două de bronz. Între primii oficiali români care au felicitat-o s-a aflat preşedintele Federaţiei, Răzvan Pîrcălabu.

Cu aur se întoarce de la Budapesta Andreea Ana. Ea devine astfel prima luptătoare din România care reușește să câștige titlul european la seniori. La întrecerile din Ungaria, Andreea a dominat finala cu ucraineanca Oleksandra Khomenets și a adus României în ultimele două secunde ale meciului cea mai strălucitoare medalie, scorul final fiind de 7-5.

Andreea Ana e campioană mondială şi europeană U23. Ea mai are în palmares alte 4 medalii la juniori, precum şi o participare olimpică, la Tokyo. Andreea, 21 de ani, antrenată la lot de Nikolai Stoyanov și Adina Popescu, e una dintre sportivele care visează la Paris 2024.

Cele mai citite

Related Articles