Baku 2015: România a obţinut a şasea medalie prin Daniela Hondiu, la sambo

Daniela Hondiu sambo bronz Baku 2015

Sportiva româncă Daniela Hondiu a cucerit medalia de bronz, luni, 22 iunie, în limitele categoriei 60 kg, la sambo, în cadrul Jocurilor Europene de la Baku. Reprezentanta României a învins-o în meciul decisiv pe spaniola Yaiza Jimenez Lopez.
Hondiu (25 ani), legitimată la CS Farul Constanţa, a cucerit anul trecut medalia de bronz la Europenele de la Bucureşti şi aurul la Mondialele de la Tokyo.
La competiţia de la Baku, Hondiu a trecut în sferturi de Kahal Shafrir (Israel), a fost învinsă în semifinale de Kalina Stefanova (Bulgaria), dar a câştigat meciul pentru bronz cu Jimenez Lopez.
Bilanţul delegaţiei României a ajuns la şase medalii, trei de argint şi trei de bronz. Andreea Iridon a cucerit o medalie de argint la bârnă şi una de bronz la paralele, Roxana Borha şi Elena Meroniac au luat argintul la kaiac dublu – 500 m, Marius Berbecar a cucerit bronzul la paralele, iar a treia medalie de argint a fost adusă de grupul Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocşer şi Lucian Săvulescu, pentru ca Daniela Hondiu să ia bronzul la sambo (cat. 60 kg). (Agerpres)
sursă foto: baku2015.com

De același autor

Related Articles