[AUDIO] Trei din trei pentru judoka Alex Matei! Caransebeşeanul a cucerit şi aurul naţional la tineret

Încă o medalie pentru judoka Alexandru Matei! Talentatul sportiv originar din Caransebeş care luptă actualmente sub culorile clubului Dinamo şi-a adjudecat astăzi medalia de aur a categoriei 60 kg, în cadrul Campionatelor Naţionale de judo Under 23. Competiţia desfăşurată în Poiana Braşov a reunit la start peste 200 de tinere speranţe ale judo-ului românesc. Pentru Alex Matei, a fost prilejul perfect de a-şi reconfirma valoarea, după titlurile naţionale cucerite la seniori şi la Under 21.

„A avut loc la Poiana Braşov Campionatul Naţional de judo U23, unde am obţinut locul I. Am avut un prim tur liber, apoi am avut meci cu un băiat de la Miercurea Ciuc. În al doilea meci am întâlnit un băiat din Cluj, un sportiv destul de puternic, iar în finală am câştigat contra unui sportiv de la Focşani. Eu am obţinut anul acesta locul 1 la Campionatul Naţional de seniori, locul 1 la Campionatul Naţional de juniori U21 şi locul 1 la Campionatul Naţional de tineret, U23. Cum ar veni, am făcut trei din trei. Mă simt apreciat la Dinamo, îmi place unde sunt. Pentru mine, un obiectiv foarte mare ar fi să mă calific la Olimpiada de la Paris, în 2024. Şi sunt sigur că mă voi califica”, a declarat Alex Matei

Alexandru Matei, care este şi cetăţean de onoare al Caransebeşului, a fost descoperit şi format în municipiul de pe Timiş şi Sebeş de antrenorul Ion Radu. El şi-a continuat apoi cariera la clubul din Focşani, unde s-a antrenat sub îndrumarea tehnicianului Iulian Surlă, iar rezultatele foarte bune l-au ajutat să facă pasul spre clubul Dinamo, unde este pregătit în prezent de antrenorii Bogdan Bărbulescu şi Dragoş Bolbose.

De același autor

Related Articles