[AUDIO] Start cu dreptul pentru atleţii din Caransebeş! Lucian Ştefan a început anul cu un nou record personal

Atleţii caransebeşeni şi-au reconfirmat valoarea la prima etapă a Campionatului Naţional Under 16 şi Under 18! CSS Caransebeş a intrat în competiţia din capitală cu 13 atleţi, care au reuşit cu toţii recorduri personale. Vedeta delegaţiei a fost din nou Lucian Ştefan: în proba de 3000 de metri, el a reuşit un personal best care îl plasează deocamdată pe podium în clasamentele internaţionale ale cadeţilor, pe actualul sezon de sală. Cu detalii despre evoluţiile caransebeşenilor în startul noului sezon, antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“În campionatele naționale, la etapele 1 și 2 se dă posibilitatea atleților să-și realizeze baremurile de participare pentru Campionatele Naționale pe categorii de vârstă; toți cei care participă au țelul comun de a-şi realiza baremuri pentru finalele Campionatelor Naționale, unde se vor decerna medalii. Noi am participat la prima etapă cu un grup numeros de atleți, pentru un club mic, așa cum suntem noi, Clubul Sportiv Școlar Caransebeș. Cei mai mulți dintre ei au pășit de la vârsta de copii 1 la nivelul juniorilor U 16. A fost prima lor competiție pe probe individuale în sala de atletism Ioan Soter din complexul Lia Manoliu. Așadar, am plecat fără să am așteptări mari, ci doar speranțe că se vor descurca bine la primul lor concurs, ceea ce s-a și întâmplat.

Juniorii noştri au obținut trei clasări pe podium. Marius Boboc a încheiat proba de 3000 de metri cu timpul de 10 minute 6 secunde și 75 de sutimi și s-a clasat pe locul trei în această probă la nivelul lui de vârstă, U 16. Şi ștafetele de băieți și fete s-au clasat foarte bine: băieţii pe locul 1, iar fetele pe locul trei. Componenţele au fost următoarele: la băieți, în ordinea schimburilor, Andrei Cristea, Ianis Ilie, Mihai Baltariu și Andrei Crașovan; la fete, Isabela Cubin, Oana Cubin, Roșca Bianca și Ema Ilie. Cu alte cuvinte, practic noi vom merge la finale cu aproape toţi sportivii prezenţi la această etapă.

Ema Ilie și-a mai realizat baremul în proba de 1500 de metri, cu timpul de 5 minute și 30 de secunde. Andrei Crașovan a alergat 4 minute și 51 de secunde în proba de 1500. Din păcate, a fost descalificat pentru că a călcat pe exterior. După probă s-a sesizat că a făcut eroarea aceasta. În cursă se întâmplă la vârsta asta, așa că nu e o mare pagubă. În etapa a doua își va reconfirma baremul de participare la Campionatul Național.

Și cireașa de pe tot, bineînțeles că a venit de la Lucian Ștefan, care deja este un atlet de mare valoare, cum a dovedit și la această competiție, pentru că și-a îmbunătățit recordul în sală cu 25 de secunde. A alergat 8 minute, 31 de secunde și 16 sutimi în proba de 3000 de metri. Cu această performanță de sală, în momentul de față este pe poziția 3 mondial și pe poziția 2 european și conduce și în topul atleților seniori în România. Ba mai mult, i-a învins pe atleții seniori care au participat la această competiție – și nu orice atleți, pentru că au fost medaliații de la campionatele din anii trecuți.”

După ce şi-a îmbunătăţit recordul personal în proba de 3000 m, tânărul atlet Lucian Ştefan are în faţă o nouă provocare. La finele acestei săptămâni, sportivul clubului CSS Caransebeş va alerga proba de 1500 m la etapa a doua a Campionatului Naţional de seniori, tineret şi Under 20.


” Aș dori să își realizeze baremul de participare și în proba de 1500 la Campionatele Naționale – și, de ce nu, să-și realizeze din nou un record personal. Nu este o probă de obiectiv pentru Lucian. Performanța pe care o va obține va fi un bonus care ne va prinde bine pentru viitor, fiindcă 1500 m este un gen de probă mai de viteză pentru un atlet precum este Lucian. Avem nevoie și de zona aceasta de rezistență combinată cu viteză, ca să poată ajunge un alergător cu adevărat de mare valoare, chiar şi pe plan internațional”, a spus antrenorul emerit Cristian Dragomir.


Etapa a doua a Naţionalelor adresate seniorilor şi juniorilor mari va avea loc la Bucureşti în zilele de 4 şi 5 februarie.

De același autor

Related Articles