[AUDIO] Marşul românesc, la ultimul examen major al sezonului! Reprezentanţii şcolii reşiţene de profil vor lupta pentru medalii la Naţionalele de la Buziaş

Încep din nou emoţiile pentru mărşăluitorii din municipiul Reşiţa. La sfârşitul acestei săptămâni, reprezentanţii şcolii reşiţene de profil vor lupta pentru medalii la ultima competiţie majoră a sezonului: Campionatul Naţional de 35 de km marş, la masculin, şi 10 km feminin, pentru seniori şi tineret, individual şi pe echipe. Programat iniţial în capitală, evenimentul sportiv a fost mutat în Banat, la Buziaş, ca urmare a evoluţiei nefavorabile a pandemiei. Municipiul Reşiţa va fi bine reprezentat în acest concurs, spune Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea şi coordonatorul şcolii reşiţene de marş.

“Competiţia trebuia să aibă loc la Bucureşti, dar, ca urmare a pandemiei, ea a fost mutată la Buziaş, unde sperăm ca într-un final să se ţină şi să fie un succes, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi în plan sportiv. Pentru cluburile sportive Municipal şi Universitatea Reşiţa vor participa atât seniori cât şi atleţi de la categoria tineret. Reşiţa va fi reprezentată la băieţi de două echipe, una de seniori şi cealaltă de tineret. La seniori, vom avea echipa clasică, formată din Marius Cocioran, Narcis Mihăilă şi Atila Balogh. Echipa de tineret va fi formată din Ionuţ Pleşu, Remus Rădoi şi Samuel Poliţă. Cu toţii vor participa în proba de 35 de km. La feminin, Reşiţa va fi reprezentată în întrecerea individuală de Ana Rodean, Mihaela Acatrinei, Mihaela Puşcaşu, Loredana Cocoş şi Lăcrămioara Căruceriu. În acelaşi timp, vom avea şi o echipă de senioare formată doar din sportivele de la CSU Reşiţa, şi anume, Mihaela Puşcaşu, Loredana Cocoş şi Lăcrămioara Căruceriu. Fetele vor concura în proba de 10 km. Din punct de vedere sportiv, dorim să realizăm timpi cât mai buni, ca o verificare pentru ceea ce va urma în proba de 50 de km a băieţilor. De asemenea, sperăm că vom reuşi să ne păstrăm titlurile, atât la individual, cât şi pe echipe”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

Mărşăluitorii reşiţeni sunt pregătiţi de tehnicienii Octavian Măzăran, George Ardeleanu şi Marius Cocioran. Campionatul Naţional de marş pentru seniori şi tineret pe distanţa de 35 km la masculin şi 10 km la feminin se va desfăşura la Buziaş sâmbătă, 31 octombrie. La ora 10:00 va începe concursul băieţilor, iar la 11:30 se va da startul în competiţia feminină.

De același autor

Related Articles