[AUDIO] Mărşăluitorii de top ai Reşiţei, gata de start la Europeanul din Cehia! Miza competiţiei: calificarea la Jocurile Olimpice

Măşăluitorii de top ai Reşiţei se pregătesc pentru ultimul şi cel mai important examen dinaintea Jocurilor Olimpice. Pe 16 mai, Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă vor lua startul la Campionatul European de la Podebrady, acolo unde ambii pot obţine biletele pentru Tokyo. Dintre cei şapte tricolori care vor concura la Europeanul din Cehia, nu mai puţin de şase sunt reprezentanţi ai marşului reşiţean. Ne oferă amănunte antrenorul Octavian Măzăran, cel care va fi conducătorul delegaţiei României.

„În data de 16 mai va avea loc la Podebrady Campionatul European de marș, atât pe echipe, cât și individual. Lotul României va fi format din patru sportivi în proba de 50 de km marș, o sportivă în proba de 35 de km marș la senioare, o sportivă în proba de 20 de km, tot la senioare, și o junioară în proba de 10 km. Suntem bucuroși că din cei șapte sportivi din lotul național în probele de marș, șase reprezintă cluburile din Reșița, CS Universitatea  și CS Municipal. Această competiție este ultimul concurs de calificare pentru Jocurile Olimpice și sperăm că, după ce vom trage linie, vom avea cel puțin unul, dacă nu doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În același timp, mergem și cu obiectivul pentru anul viitor, de a strânge puncte sau chiar de a ne face baremul pentru participarea la Campionatul Mondial din anul 2022 din Oregon. Sportivii de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița și de la Clubul Sportiv Municipal Reșița care vor participa la aceste campionate europene sunt Narcis Mihăilă, Marius Cocioran, Remus Rădoi și Ionuț Pleșu. Toți patru vor face echipă în proba de 50 de km marș și vor reprezenta atât România, cât și cele două cluburi reșițene. În același timp, avem și două fete, care sunt în dublă legitimare cu Clubul Sportiv Unirea Alba-Iulia. În proba de 35 de km marș o avem pe sportiva Ana Rodean, iar în proba de 20 de km marș o avem pe Mihaela Acatrinei. Pe lângă acești șase sportivi, va mai participa la categoria junioare o sportivă legitimată la CSM Craiova, este vorba de Diana Lătărețu. Sperăm că la sfârșitul acestei competiții Narcis Mihăilă și Marius Cocioran vor avea dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, noi spunem că sunt în cărți, iar cei doi sunt în formă din punctul de vedere al pregătirii. Sperăm că ne vom împlini visul pentru care am muncit în ultimii patru ani”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

Lotul tricolor va pleca spre Cehia în data de 13 mai, după testarea obligatorie COVID. Delegaţia României numără 7 sportivi şi 4 antrenori.  

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles