[AUDIO] Karate, WUKF: misiune grea pentru reşiţeni la Campionatul European

Sportivii reşiţeni n-au luat medalii la Campionatul European de karate WUKF din Italia. Greta Buzura, Alexia Deriuş, Patricia Măciucă şi Andrei Schinteie au avut totuşi evoluţii onorabile, într-o competiţie de top, care a reunit la start un număr record de participanţi pe fiecare categorie. Printre fruntaşi s-a situat Andrei Schintei, care s-a clasat pe un onorant loc 8 la cel mai înalt nivel european. O accidentare, dar şi serioase probleme organizatorice au încurcat şi mai mult socotelile sportivilor de la CSM Reşiţa. Detalii despre competiţia continentală şi despre rezultatele reşiţenilor ne-a oferit antrenorul Zoltan Lipan:

“Au fost 24 de țări participante, aproape 2000 de sportivi, mai exact 1864. A fost un concurs super puternic, nu puternic – în sensul că fiecare țară s-a prezentat numai cu sportivi de elită, cu vârfurile de la fiecare categorie. Ne putem mândri pe undeva cu un loc 8 obținut la categoria kata copii prin Schintei Andrei, care a avut un număr de 29 de sportivi în categorie. El a trecut de trei tururi, trei etape. La kumite, Patricia Măciucă a avut pe categoria ei, de 13 ani, 58 de sportive. S-a oprit din motive medicale, în urma unei lovituri primite de la o sportivă din Marea Britanie, o lovitură interzisă cu piciorul în gât. La intervenția doctorului și în urma verificării care a avut loc, i s-a interzis să mai continue lupta, cu toate că Patricia voia să mai continue. Recomandarea medicului este supremă și n-a mai continuat.

La Alexia Deriuş, tot la kumite, au fost 62 de sportive pe categorie, iar Greta Buzură a avut 68 de sportive. După cum vedeți, niște categorii foarte grele și foarte mulți sportivi pe fiecare categorie. Greta a trecut de două tururi, iar în al treilea a fost eliminată de o scoțiancă cu care de fapt a mai luptat și la Mondialele de la Bratislava

Per total, eu sunt mulțumit de rezultatele sportivilor noștri, mai cu seamă că – și doresc să menționez asta –  este prima competiție unde organizarea a fost lamentabilă. Un campionat foarte, foarte prost organizat. Nu s-a ţinut deloc cont de programul anunţat. Aș putea să dau exemplu cazul lui Schinteie: noi trebuia să participăm într-o altă sală, în sala 2, la ora 10:20 de minute. Am participat, cu chiu, cu vai, ca să zic așa, în sala 1, unde am fost chemați la ora 19:20. Vă dați seama că, pe lângă stres și oboseală, s-au acumulat nervi în acea zi. De aceea, eu zic că locul 8 al acestui sportiv este de lăudat.”

Până la finalul anului, tinerii karateka din Reşiţa vor mai participa la două competiţii importante. Pe 19 noiembrie va avea loc la Târgovişte Campionatul Naţional Şcolar, iar în 10 şi 11 decembrie se va desfăşura la Cluj-Napoca Cupa Campionilor Europeni.

De același autor

Related Articles