[AUDIO] Iulie cu succese pentru luptele reşiţene. Urmează Cupa Reşiţa!

Luna iulie a îmbogăţit palmaresul luptelor reşiţene cu încă şase medalii. Sportivii de la CSM şi CSS Reşiţa şi-au reconfirmat valoarea şi buna pregătire la Târgu Mureş – acolo au avut loc două competiţii interne majore adresate seniorilor: Cupa României şi Campionatul Naţional pe echipe. Bilanţul şcolii reşiţene de profil a cuprins în final cinci medalii de argint şi una de bronz. Cu detalii, antrenorul Andrei Franţ, care a luptat şi el pentru podium:

“ La 65 kg, Tania Adam a devenit vicecampioană națională. Ea este legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Reșița; apoi sportivii de la Municipal Reșița au reușit să obţină medalii după cum urmează: Marin Filip. Locul doi la 61 de kg, Erich Loidl, locul doi la 86 de kg, Vlad Caraș locul doi la 125 de kg, iar eu am luat locul trei la 97 de kg. Aceasta a fost competiția de la individual în CupaRomâniei. Apoi am avut campionatul național pe echipe, unde CSM Reșița a reușit să vină pe poziția a doua, după Steaua. Am reușit să trecem de Clubul Sportiv Rapid și de CSM Călărași, dar în finală a trebuit să ne recunoaștem învinși în fața clubului CSA Steaua.”

Simultan cu întrecerea internă de la Târgu Mureş au avut loc la Zagreb, în Croaţia, Campionatele Europene Under 15. Elvira Drăgan şi Brian Techerean au reprezentat Reşiţa şi România la competiţia continentală – iar Elvira a fost aproape de o medalie. Lipsa de experienţă şi-a spus totuşi cuvântul, spune antrenorul Florin Dinţă.

„La categoria 42 de kg lupte feminine, Elvira Drăgan, legitimată la CSS Reșița, s-a clasat pe locul cinci. Ea a luptat cu medalia pe masă, cum se spune;  poate și din cauza lipsei de experiență, a pierdut cu 2-0 în fața sportivei din Turcia. În ceea ce-l priveşte pe Brian Techerean, ţinând cont că a fost prima lui participare, locul 7 obținut e destul de bun. Se putea și mai bine, bineînțeles. La anul ne dorim mai mult și, cu siguranță, vor apărea medalii și la Campionatele Europene.”

Pregătirile luptătorilor continuă, pentru că urmează un concurs acasă. La început de august va avea loc în municipiul de pe Bârzava Cupa Reşiţa. Este o competiţie adresată sportivilor aflaţi la început de drum, precizează tehnicianul Florin Dinţă, cel care e şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte.

„În perioada 5-7 august se va desfășura competiția de lupte libere și feminine „Cupa Reșița”, aflată la cea de a patra ediție Asociația Județeană de Lupte, în colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar și Clubul Sportiv Municipal Reșița organizează această competiție. Este un eveniment sportiv pentru cei mici, aici vor participa juniori 4 și juniori 3. Va fi şi o utilă verificare pentru campionatele naționale programate în luna octombrie, mai ales că cei mici au avut puține competiții anul acesta. La această competiție participă cluburi din țară, pentru că are deja tradiție. Se va desfășura la Complexul Francisc Vaștag, în aer liber, este deschis publicului și vă așteptăm în număr cât mai mare. Deja s-au înscris 10 cluburi din țară. Cred că e binevenită orice competiție pe care o organizăm acasă”, a declarat antrenorul Florin Dinţă.

De același autor

Related Articles