[AUDIO] Daniel Pădurean este câştigătorul „Cupei Unirii” la şah

Desfăşurată online din cauza pandemiei, Cupa Unirii la şah a reunit la start doar 16 jucători, dar bătălia pentru trofeu a fost una aprigă. Iubitorii sportului minţii s-au întrecut în cadrul a 7 runde, iar la final a triumfat tânărul jucător reşiţean Daniel Pădurean, în faţa experimentatului său rival, Mihai Bolintiş. O victorie meritată, apreciază Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

“Partida directă a fost de fapt cea care a decis totul. S-a jucat fără menajamente, dar până la urmă ăsta e farmecul jocului de şah. Marea surpriză a reprezentat-o clasarea pe locul 3 a lui Iosif Rusulescu, un jucător de categoria a doua, un jucător bun, dar în competiţie participau şi jucătorii de categoria I Gheorghe Hock şi Ioan Calomfirescu, nişte vechi combatanţi în competiţiile Asociaţiei Judeţene de Şah, şi era de aşteptat ca ei să urce pe treapta a treia a podiumului. Iată însă că Rusulescu, la aproape 64 de ani, produce o mare şi plăcută surpriză, jocul său a fost de calitate, chiar şi în partida direct cu câştigătorul Daniel Pădurean a avut avantaj, doar spre final lipsa de experienţă la competiţii înalte l-a trădat. Îl felicit şi pe această cale pe domnul Rusulescu. Este şi un îndemn pentru alţi jucători să participle la competiţiile noastre, pentru că iată, se poate; chiar şi atunci când participă mulţi jucători rutinaţi, e posibil să te clasezi pe locurile fruntaşe”, a declarat Mihai Bolintiş.

În clasamentul final, Daniel Pădurean a totalizat 7 puncte,  cu unul mai mult decât Mihai Bolintiş. Iosif Rusulescu, ocupantul locului trei, a încheiat competiţia cu 5 puncte în cont. La juniori, cel mai bun a fost Caius Tudora, urmat de Alexandru David Korcsek şi Alessia Costiş.

De același autor

Related Articles