[AUDIO] CS Universitatea Reşiţa, din nou printre fruntaşele Federaţiei Române de Atletism! Octavian Măzăran: “Suntem mândri de performanţele atletismului reşiţean”

Anişoara Cuşmir-Stanciu este noua preşedintă a Federaţiei Române de Atletism. Fosta campioană olimpică la săritura în lungime a câştigat şefia FRA în cadrul Adunării de Alegeri care a oficializat şi prezenţa a doi cărăşeni în noua echipă de conducere a Federaţiei: Cristian Dragomir din Caransebeş este unul dintre cei patru vicepreşedinţi, iar reşiţeanul Octavian Măzăran a fost reales ca reprezentant regional pentru judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara. De remarcat că întâlnirea de lucru din capitală a fost şi prilej de bilanţ, Federaţia întocmind tradiţionalul clasament al cluburilor, pe baza rezultatelor obţinute în competiţiile interne şi internaţionale. Şi de această dată, secţia de profil a Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa s-a situat printre fruntaşe: gruparea reşiţeană a ocupat un onorant loc 6 pe ţară. Tehnicianul reşiţean Octavian Măzăran, cel care este şi directorul CSU Reşiţa, ne-a oferit amănunte despre lucrările Adunării Generale desfăşurate la complexul Romexpo din Bucureşti:

“În data de 19 mai a avut loc la Bucureşti  Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri a Federaţiei Române de Atletism. În cadrul acestei adunări, după prezentarea unui bilanţ pe ultimii 4 ani, s-a trecut la votarea noii conduceri a Federaţiei.  După două tururi, s-a decis noul preşedinte al FRA. A fost aleasă Anişoara Cuşmir-Stanciu, care l-a învins în turul doi pe fostul preşedinte Florin Florea. În acelaşi timp, s-a ales şi secretarul general, în persoana lui Adrian Mlădinoiu, dar şi cei care vor forma Consiliul Federal pe următorii patru ani. Mă refer aici la cei patru vicepreşedinţi: Nicoleta Grasu, aleasă cu 137 de voturi, Virgil Preda, 115 voturi, Cristina Man, 104 voturi, şi colegul nostru de la CSS Caransebeş Cristian Dragomir, care a fost ales vicepreşedinte al FRA cu 76 de voturi. Pe această cale, doresc să îl felicit şi să îi urez succes, să facă ceea ce a făcut şi până acum pentru binele atletismului cărăşean. În acelaşi timp, în cadrul aceleiaşi adunări au fost aleşi şi cei 6 membri simpli din Consiliul Federal, precum şi cei 8 membri regionali. Din partea judeţului Caraş-Severin, am fost propus eu pentru această funcţie, în calitate de reprezentant al judeţelor  Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara, şi iată că am ajuns la al patrulea mandat în Consiliul Federal, cu un număr de 173 de voturi. Pe această cale, doresc să mulţumesc tuturor colegilor din ţară, care m-au susţinut pentru a reprezenta regiunea de vest. Suntem doi cărăşeni în Consiliul Federal, sper ca, împreună cu colegul Cristian Dragomir şi cu ceilalţi membri ai conducerii, să luăm cele mai bune decizii pentru dezvoltarea atletismului românesc, pentru obţinerea unui număr cât mai mare de medalii la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene şi Jocurile Olimpice. Referitor la bilanţul pe cluburi, pot să mă refer la clubul meu, CSU Reşiţa, care şi anul acesta se află în Top Ten la nivelul ţării. Am obţinut locul 6 la competiţiile interne şi internaţionale de sală şi locul 5 la cele în aer liber. Pe total general, suntem mândri că ne situăm pe locul 6, cu un total de 517 puncte, întrecând cluburi de tradiţie din atletismul românesc precum CSU Cluj-Napoca,  clubul Dinamo sau clubul din Ploieşti. Şi Clubul Sportiv Municipal din Reşiţa ocupă în acest clasament un onorant loc 14, ceea ce ne dă încredere că şi în viitor vom putea creşte şi dezvolta  atletismul din Reşiţa. Având în vedere că CSU şi CS Municipal Reşiţa colaborează strâns pe partea de atletism, per total, am putea spune că atletismul reşiţean se situează undeva pe primele trei locuri în ţară”, a declarat Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa.

În clasamentul Federaţiei Române de Atletism au punctat 160 dintre cele 233 de cluburi afiliate.

De același autor

Related Articles