[AUDIO] Atletul Lucian Ştefan, gata de start la FOTE! Cristian Dragomir: “Principalul său obiectiv e realizarea unui nou record personal”

Săptămână cu emoţii pentru tânărul atlet Lucian Ştefan. Caransebeşeanul face parte din delegaţia care reprezintă România la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia. După stagiile de pregătire desfăşurate la Piatra Arsă şi Izvorani, tricolorii au plecat la Banska Bistrica – acolo unde Lucian va concura în proba de 3000 de metri. Obiectivul fixat pentru această competiţie este realizarea unui nou record personal, spune antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Este într-un progres bun, am și dat o probă de control de 2000 de m cu Lucian, care a alergat în cinci minute și 37 de secunde – un record personal destul de de tare, care îmi dă speranța că Luci va prinde finala la FOTE. Nu e o promisiune, e o speranță, și îmi doresc să se îndeplinească acest lucru. Nu cunosc performanțele pe care le au adversarii lui, dar nutresc speranța că el se va descurca și așa, cum s-ar spune “în orb” și se va califica în finala probei de 3000 de m. Sper să își facă un personal best bun, care să mă facă pe mine să încep să muncesc din toamnă cu și mai multă grijă cu el, iar Lucian să fie un model pentru tinerii atleți care îi calcă pe urme”, a declarat tehnicianul Cristian Dragomir.

27 de atleţi, 14 băieţi şi 13 fete,  reprezintă România la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Potrivit programului competiţiei, Lucian Ştefan va concura miercuri seara, de la ora 19.20, în calificări. Finala probei de 3000 m este programată vineri.

De același autor

Related Articles