Pentru antrenorul emerit de atletism Cristian Dragomir urmează o perioadă cu numeroase provocări. Tehnicianul caransebeşean este implicat într-o serie de proiecte sportive, atât la nivel local, cât şi pe plan naţional sau chiar internaţional. Cu detalii despre obiectivele din sezonul de vară, antrenorul Cristian Dragomir.

“Am două fete care ar trebui să alerge la Campionatul European şi Campionatul Mondial de juniori, Hanni Brecica şi Sorina Ciuche. Suntem însă puţin în urmă cu pregătirea, din motive de accidentări. Apoi, putem menţiona generaţia care vine din urmă la băieţi: Lucian Ştefan, medaliat anul acesta, apoi echipele care au luat medalii de argint la Naţionalele de cros. Avem, de asemenea, un campion la copii în proba de 1500 de metri. Aşadar, stăm încă bine la atletism. Pentru noi urmează seria campionatelor naţionale din vară, plus concursurile de selecţie ale celor mai buni. Nu în ultimul rând, şi grupul de veterani are concursurile lui. Cosmin Ilie este campion mondial şi medaliat pe Ministerul de Interne  la nivel internaţional. El se pregăteşte pentru anul viitor, când va participa la un alt campionat mondial. Şi ceilalţi veterani, Bebe Rada, Anca Rada, Sorin Axenti, Tibi  Tămaş şi soţia lui, Simona, se pregătesc şi ei pentru concursuri de nivel naţional şi balcanic. Suntem implicaţi în diverse proiecte umanitare, cel mai important fiind Timotion pentru Oncohelp. Eu sunt oarecum implicat şi în pregătirea organizării Campionatului European pe echipe Liga I, care se va desfăşura la începutul lunii iunie la Cluj. De asemenea, vor fi alegeri la Federaţia Română de Atletism în data de 19 mai, voi candida şi eu pentru funcţia de vicepreşedinte. Întotdeauna noi am avut sportivi de înaltă performanţă la Caransebeş, chiar dacă puţină lume ştie acest lucru. Atletismul a fost, şi sper că va rămâne şi în următorii ani sportul numărul 1 aici.  Sportul de înaltă performanţă trebuie să se desfăşoare continuu, şi cred că încă mai pot să îmi pun mintea şi energia la contribuţie, pentru dezvoltarea atletismului în România, atât cât se poate. E greu să ajungem la performanţele dinainte, dar cel puţin să atragem cât mai mulţi copii şi tineri, şi, cine ştie? Poate într-un proiect pe termen mai lung, în 2024, 2028 şi 2032 – mă refer la Jocurile Olimpice care se vor desfăşura în acei ani – să ne vedem din nou la vârf”, a declarat antrenorul emerit Cristian Dragomir.

2 COMENTARII

  1. „Am două fete care ar trebui să alerge la ….. Suntem însă puţin în urmă cu pregătirea, din motive de accidentări.”
    Acest gen de “specialisti” au fost promovati de Florea in cadrul FRA, precum domnul antrenor emerit, care dupa atatia ani de ingropat atleti, nu stie ca “in urma cu pregatirea” sau “motive de accidentari” cad in responsabilitatea antrenorului, daca e om cu coloana, ceea ce nu e cazul aici!

  2. pacat ca nu spune si de atletii ce nu se mai antreneaza cu el, mai ales ca sunt foarte multi si sa spune motivele adevarate de ce nu ii mai antreneaza nu minciuni ce tot spune el

Comentariile sunt închise.