Atleţii reşiţeni au obţinut două medalii la Balcaniada de marş din Turcia

CN mars pe sosea Resita 2015România a cucerit şase medalii la Campionatul Balcanic de marş desfăşurat sâmbătă, 18 aprilie, la Aivalik, în Turcia. Dintre acestea două medalii de bronz au fost câştigate de atleţii de la Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa. În întrecerea seniorilor, Florin Ştirbu a terminat cursa de 20 km într-o oră 30 de minute 9 secunde, potrivit site-ului oficial al competiţiei. La senioare 20 km, Alexandra Aichimoaei a încheiat într-o oră 42 de minute 10 secunde. Al treilea reprezentant al clubului Universitatea Reşiţa, Remus Rădoi, a ocupat locul 5 în proba de 10 km marş a juniorilor, după 50 de minute 50 secunde.

Directorul CS Universitatea Reşiţa, Octavian Măzăran, a declarat pentru Radio România Reşiţa că rezultatul obţinut de Alin Ştirbu este unul foarte bun, sportivul reuşind să stabilească un nou record personal. Pentru Campionatul Balcanic de marş de la Aivalik, atleşii reşiţeni s-au pregătit în staţiunea Buziaş sub coordonarea antrenorului emerit Iosif Măzăran, cel care i-a însoţit la competiţia din Turcia. După întoarcerea în ţară, mărşăluitorii de la CS Universitatea Reşiţa vor continua antrenamentele în staţiunea timişană, în vederea participării la Cupa României programată în luna iunie.

Celelalte patru medalii pentru România la Campionatul Balcanic de marş de la Aivalik au fost cucerite de: Andreea Arsine- medalie de aur la 20 km senioare, într-o oră 39 de minute 36 de secunde; şi medalii de bronz prin Andrei Gafiţa (10 km juniori) în 44 de minute 18 secunde; Carmen Molnar (10 km junioare) în 50 de minute 37 de secunde şi Gabriela Siminiceanu (5 km copii) în 24 de minute 26 de secunde.

În clasamentul pe naţiuni, România a încheiat întrecerea pe locul doi (38 puncte), după Turcia (53 pct), devansând Grecia (16 pct).

foto arhivă

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles