Atleta Ioana Gheorghe – sportiva anului 2014 în judeţul Timiş

Ioana Gheorghe, sportiva anului 2014 in Timis

Cei mai buni sportivi din județul Timiș vor fi premiați vineri, 12 decembrie, în cadrul unei gale organizate de Consiliul Județean Timiș și Direcția Județeană de Sport și Tineret. Cea mai bună sportivă a anului 2014 este atleta Ioana Gheorghe. Ea a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret din China, în proba de ștafetă mixtă.
Ioana Gheorghe, născută în 1997, se antrenează alături de antrenorul emerit Ioan Damaschin, la clubul CSM Timișoara. Pe lângă aurul olimpic, timișoreanca a mai obţinut trei locuri întâi la Campionatul Național pentru juniori, o medalie de aur, una argint și două de bronz la Campionatul Național al seniorilor. După Ioana Gheorghe, în topul sportivilor de la disciplinele olimpice se găsește canotoarea Ionela Petreanu, de la CSM Timișoara și canotorul Robert Groșan, de la CSȘ Bega. Topul este completat de luptătoarea Simona Pricob, canotorul Adrian Cionca, pugilista Patricia Marticoni, canotoarea Raluca Munteanu, gimnastul Vlad Cotuna, judoka Alexa Mazilu, atleta Adelina Pastor și jucătoarea de badminton Andra Olariu.
La sporturi pe echipe, cea mai bună echipă este RCM Timișoara. De asemenea, vor fi premiate echipele de la sporturi individuale cu rezultate meritorii, precum ACS Dumbrăvița, campioanele naționale la tenis de masă, care au și participat în Cupa ETTU, echipa de lupte libere de la CSM Lugoj, echipa de la CSM Timișoara de la același sport, precum și floretiștii de la CSU Poli, campioni naționali.
La disciplinele neolimpice și sporturile tehnice, anul acesta se vor acorda doar mențiuni. Este vorba despre Emilian Lucian și Cristian Dan, de la navomodelism, Cristina Foișor, Constantin Lupulescu și Andreea Cosman, de la șah, Cătălin Boiculescu și Melianda Deac, de la karate, Andra Păcurar, Alex Miculescu, Sebastian Zicoane și Anca Copos, de la dans sportiv, Sorin Cazacu de la powerlifting, Ionel Pascotă, Mihai Stoichescu, Vlad Neaga, Răzvan Irimescu și Sebastian Bodea, de la motociclism. De asemenea, Patrick Pascotă va fi recompensat pentru că este cel mai tânăr medaliat la un campionat național.
sursa foto: druckeria.ro
(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles