Atleta Alina Rotaru-Kottmann s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Alina Rotaru-Kottmann a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a realizat baremul olimpic în proba de săritură în lungime.

Rotaru s-a impus la cea de-a patra ediţie a concursului cu 6,96 metri, record personal. Podiumul a fost completat de două sportive germane, Luzolo Maryse (6,84 m) şi Laura Raquel Muller (6,49 m), notează Agerpres.

Alina Rotaru va participa la Campionatele Mondiale de la Budapesta, care vor avea loc în perioada 19-27 august.

România a ajuns la şase sportivi calificaţi la JO 2024, dintre care trei atleţi.

Atleta de origine kenyană Delvine Relin Meringor (CSA Steaua) a realizat în martie baremul la maraton, cu prilejul cursei de la Barcelona, înotătorul David Popovici a realizat în aprilie baremul la 100 m liber, cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni, pugilista Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg) a obţinut biletul prin medalia de argint de la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska, înotătorul Vlad Stancu a realizat baremele la 800 şi 1.500 m liber la Europenele de juniori de la Belgrad, atleta Andrea Miklos care a realizat baremul în proba de 400 m la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska, iar Alina Rotaru-Kottmann a realizat baremul la lungime la concursul Inneringer Weitsprung Meeting, mai scrie Agerpres.

sursa foto:Agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles